top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ

Updated: Feb 24, 2023

Τα ρεβύθια γίνονται η βάση για τις πιο γευστικές σαλάτες! Γρεβενών μικρόσπερμα σιγοβρασμένα, με φινόκιο, πορτοκάλι και αβοκάντο. Περιχυμένα με ταχίνι, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και μπόλικο ελαιόλαδο φυσικά!


Τα ρεβύθια είναι πολύ χορταστικά και γεμάτα πρωτείνη και θα γίνει η αγαπημένη σαλάτα και όσων προσέχουν τη διατροφή τους και όσων γυμνάζονται! Ιδανική σαλάτα για μεσημεριανό,ιδανικά τις μέρες που θέλουμε να αποφύγουμε πάλι το κρέας, για το τάπερ του γραφείου καθώς όσο μένει στο ψυγείο βγάζουν ακόμη πιο ωραία γεύση, αλλά και ιδανικό ελαφρύ και χορταστικό βραδινό!



ΥΛΙΚΑ

300γρ. ρεβύθια Γρεβενών μικρόσπερμα ή άλλα της αρεσκείας σας

4 πορτοκάλια σε φιλέτα, καθαρισμένα σε φέτες δηλαδή καθαρές από το λευκή σάρκα των πορτοκαλιών

1 φινόκιο μεγάλο κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.

2 αβοκάντο ώριμα κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κουτ.της σούπας ταχίνι ακατέργαστο

χυμό ενός λεμονιού και 1/2 πορτοκαλιού

1οοml ελαιόλαδο, εάν έχετε και αγουρέλαιο θα δώσει ακόμη πιο ωραία γεύση

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα να μουλιάσουν.

_Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει να βράσουν για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

_Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να φύγει το νερό που έβραζαν από πάνω τους.

_Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το φινόκιο, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το αβοκάντο και ετοιμάζουμε και της σος ταχινιού.

_Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ή βαζάκι βάζουμε το ταχίνι,το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού,αλάτι,πιπέρι κατά βούληση και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να δέσουν τα υλικά και περιχύνουμε με τη σος τα ρεβύθια στο άλλο μπόλ.

_Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τη σος μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και επιπλέον ελαιόλαδο να γυαλίσουν τα ρεβύθια.





Tip : τα όσπρια της προηγούμενης μέρας είναι πάντα καλύτερα την επομένη!

Αυτή η ρεβυθοσαλάτα με φινόκιο,ταχίνι και πορτοκάλι παντρεύεται τέλεια με ρυζάκι μπασμάτι!








Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKPEA SALAD WITH FENNEL, ORANGE, AVOCADO AND TAHINI VINAIGRETTE

Delicious and healthy dish for no meat day, full of protein chickpeas in a perfect combo with fennel, orange, avocado and tahini vinaigrette that you can enjoy as lunch or dinner! It will defintelly be on your week menu!

INGREDIENTS

300GR. CHICKPEAS

4 ORANGES CUT IN FILLETS

1 BIG FENNEL CUT IN SLICES 2CM THICK

2 avocado cut in thin slices

2 tablespoons tahini whole grain

juice from 1 lemon and 1/2 an orange

zest from 1 lemon

100ml extra virgin olive oil, if you have green olive oil it tastes awsaume


_The night before you soak the chickpeas in a big bowl with cold water and leave them all night. Next morning wash them well from that water and boil them in medium heat for at least 1 hour until they are softened when you fork them.

_Then wash them from the water that they boiled and in a bowl mix them with the fennel, the oranges and the avocado slices.

_Prepare the tahini vinaigrette by mixing inside a small jar the tahini, the lemon and orange juice, the lemon zest and the olive oil.

_Pour the tahini vinaigrette all over the chickpea in the bowl, mix really well with all the ingredients and serve with some more raw extra virgin olive oil or green olive oil!





TIP: Next day this salad is perfect marinated to serve on top of basmati rice and have a hole new dish for tomorrow!







Enjoy!



418 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page