top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Updated: Feb 17, 2020

Τέλειο πιάτο για να προσθέσουμε το κουνουπίδι σε ένα κυριώς γεύμα αντί για σαλάτα που συνηθίζουμε! Ψήνουμε μπουκετάκια κουνουπίδι μαζί με πατάτες και χωριάτικο λουκάνικο, μουστάρδα και κουρκουμά να μελώσουν και να γίνει πεντανόστιμο! Γρήγορο και εύκολο φαγητό για μεσημεριανό ή βραδινό μέσα στην εβδομάδα!

ΥΛΙΚΑ

1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες

1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια

2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια όπως και του κουνουπιδιού

2κ.σ. μουστάρδα Dijon

1κ.σ. κουρκουμάς

6-8κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

_Αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το ελαιόλαδο. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τις πατάτες με το κουνουπίδι, ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίγμα που ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και ένα φλυτζάνι νερό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 170οC μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

_Μετά αφαιρούμε την λαδόκολα, βάζουμε και το λουκάνικο μέσα στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ψηθούν όλα μαζί και να πάρουν ωραίο χρώμα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο ελαιόλαδο.

_Σερβίρουμε ζεστό!


Καλά Μαγειρέματα!


 

CAULIFLOWER BAKED WITH SAUSSAGE AND POATOTES IN A DIJON MUSTARD AND TURMERIC SAUCE

Perfect dish to add cauliflower to your diet, super easy to cook and syper delicious! Perfect for a weeknight dinner, you can also add a fried egg on top!


INGREDIENTS

1 saussage cup in pieces

1 big cauliflower cut in bites

2 potatoes cut in small pieces like the cauliflower

2 tablespoons dijon mustard

1 tablespoon turmeric

6-8 tablespoons extra virgin olive oil

zest and juice of 2 lemons

salt, pepper


_In a bowl blend well the mustard with the turmeric and the lemon juice and zest.

_Then top with this mixture the cauliflower and potatoes and mix really well by hand. Add them in a baking pan with a small cup of water, cover the pan with baking paper well and bake at 180οC until the potatoes are softened.

_Then uncover the pan, add the saussage and some more olive oil if needed and bake for a few more minutes until all the ingredients are well baked!

_Serve hot!


Enjoy!


2,003 views0 comments

Comments


bottom of page