Πεντανόστιμο φαγάκι, μπιφτέκια μοσχαρίσια ζυμωμένα με λαχανικά, ιδανικά για να «κρύψετε» λαχανικά από τα παιδιά, μαζί με γλυκοπατάτες και πατάτες στον φούρνο!
ΥΛΙΚΑ
750γρ. κιμά
1 κολοκυθάκι τριμμένο και στημένο να φύγουν τα υγρά
1 καρότο
1 ντομάτα, που την κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια και την τρίβουμε στον τρίφτη και αφήνουμε τη φλούδα εκτός
1 αυγό
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 παξιμάδια ολικής ή κριθαρένια τριμμένα στο μούλτι ή 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες:
4 πατάτες
4 γλυκοπατάτες
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 30'.
_Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις περιχύνουμε με όλα τα υλικά τα υγρά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και 1 κούπα νερό και ψήνουμε στους 180C μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
_Τα τελευταία 15-20' βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε και τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες που τα ζυμώνουμε σε μέτριο μέγεθος και βάζουμε ξανά στον φούρνο να ψηθούν όλα μαζί.
_Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα!
Comentarios