top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού και κανέλας! Εύκολα τα ψήνεις και τα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι! Για πρωινό ή με τον απογευματινό καφέ δε θα μπορείς να αντισταθείς!

ΥΛΙΚΑ

750γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200γρ. βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

χυμό από 2 πορτοκάλια που μέσα διαλύουμε 2κ.γ. μπέικιν και 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

2 βανίλιες (σε σκόνη)

1 σφηνάκι κονιάκ

ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια που στύψαμε

2κ.σ. περίπου ζάχαρη κρυσταλλική

1κ.γ. περίπου κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Χτυπάμε με το μίξερ καλά για λίγη ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε μετά τον χυμό με το μπέικιν και τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, το ξύσμα και το αλεύρι λίγο λίγο.

_Κάνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

_Μετά ανοίγουμε ένα φύλλο με πλάστη περίπου 2εκ. την ζύμη και κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχήμα μας αρέσει ή ένα μικρό ποτηράκι αν δεν έχουμε.

_Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και κανέλα από πάνω.

_Ψήνουμε στους 170C αέρα για 15' με 20' περίπου ανάλογα πόσο μεγάλα τα έχετε κόψει.

_Όταν βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγη ώρα να σταθούν και να κρυώσουν!

_Εάν θέλετε λιώστε λίγη λευκή σοκολάτα και κάντε γραμμές πάνω στα μπισκότα με ένα πηρούνι αφού έχουν ψηθεί και κρυώσει!

Καλά Μαγειρέματα!


 

ORANGE AND CINNAMON COOKIES

Delicious cookies and easy to bake, full of orange and cinnamon aromas! If you like add some melted white chocolate on top!

INGREDIENTS

750gr. flour for all uses

200gr. butter

1 cup of sugar

juice from 2 oranges and inside mix 2 teaspoons baking powder and 1 teaspoon baking soda

2 vaniline

1 shot cognac

zest from the 2 oranges

2 tablespoons sugar

1 sweet spoon cinnamon

DIRECTIONS

_With a mixer beat the butter and sugar for a while to get fluffy, then add the orange juice with the baking powder and baking soda, vanillines, the cognac and orange zest and then the flour.

_Cover the dough with a plastic wrap and leave in the fridge to rest for 30'.

_Then make a phyllo with a roller with the dough about 2cm. thick and cut in whatever shpaes you like with a cookie cutter or a small glass if you don't have one. Sprinkle sugar and cinnamon on top them.

_Place the cookies on a baking tray with baking paper and bake at 170C for about 15' or 20', depends how small or big you've cut them.

_Leave them to cool first!

_If you like melt some white chocolate and make strips on top them with a fork after they are baked and cool off!

Enjoy!



2,589 views0 comments

Comentarios


bottom of page