top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Τα μπισκότα που θες να τρως ξανά και ξανά! Με τον αγαπημένο συνδυασμό πορτοκάλι-σοκολάτα, με τραγανά καρύδια σε μεγάλα κομμάτια, τραγανά από έξω μαλακά μέσα, τα βουτάς σε ένα ποτήρι κρύο γάλα και ξεκινάς τη μέρα σου! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

(Για περίπου 40κομμάτια ανάλογα το μέγεθος)

1/2 βιτάμ

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 5 πορτοκάλια

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

750γρ. αλέυρι γ.ο.χ.

250γρ. κουβερτούρα, η μισή ψιλοκομμένη και η μισή σε μεγαλύτερα κομμάτια με ένα μαχαίρι

250γρ. καρύδια, τα μισά ψιλοκομμένα και τα μισά σε μεγαλύτερα κομμάτια στο μούλτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο να αφρατέψουν.

_Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.

_Προσθέτουμε και το ξύσμα και το τα μισά πιο ψιλοκομμένα καρύδια και τη μισή ποσότητα σοκολάτας την πιο πιο ψιλοκομμένη και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι να ενσωματωθούν.

_Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 3εκ. τη ζύμη και με ένα ποτήρι ή κουπάτ κόβουμε σε στρόγγυλα.

_Μετά με το χέρι πατάμε στην επιφάνεια από κάθε μπισκότο τα υπόλοιπα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα.

_Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε λίγα λίγα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15'-20'.

_Όταν βγουν από τον φούρνο τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.




Καλά Μαγειρέματα!


 

ORANGE AND CHOCOTAE CHIP COOKIES WITH WALNUTS

Perfect cookies crispy on the outside and soft inside, with crunchy walnuts, chocolate that melts, you'll only need a glass of milk to dive in! Breakfast or snack they are sooo delicious!

INGREDIENTS

For about 40 cookies, depends on the size of each cookie

1/2 margarine

1 glass of corn oil

1 glass sugar

1/2 a glass orange juice

zest from 5 oranges

1/2 a packet baking powder

1/2 a tea spoon baking soda

750gr. plain flour

250gr. walnuts chopped in a food processor, half in bigger pieces and half in smaller

250gr. chooped with a knife, half a in bigger pieces and half in small

DIRECTIONS

_In a bowl beat with a mixer the margarine, sugar and cron oil for a while to get a fluffy mix.

_Add then the baking soda mixed with the orange juice, the flour mixed with the baking powder and keep beating until you have a nice dough.

_Then add the orange zest, half the chopped walnuts and half the chocolate and knead by hand to combine.

_Then open a phyllo with the dough 3cm. thick and cut with a glass or coupat circles.

_Add on top of each cookie then the bigger pieces of walnuts and chocolate and deep them in with your finger.

_Place the cookies with a small distance between them on a baking tray with baking paper and bake them in well pre-heated oven at 180C for about 15'-20', deepends on the side of the cookies.

_When they are baked place them on a rack to cool.

Enjoy!




2,879 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page