top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Τα τέλεια τυροπιτάκια με τραγανή σπιτική ζύμη κουρού και φέτα για το γραφείο, το σχολείο, για τα πρωινά μας! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα τα ψήνεις κάθε εβδομάδα!


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΖΥΜΗ

1 βιτάμ λιωμένο και επιπλέον για να αλείψουμε το ταψί

1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο

1 αυγό

1 κουτ.του γλυκού αλάτι

1 κουτ.του γλυκού κοφτό ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

100γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κου.του γλυκού μπέικιν πάουντερ

5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί για να έχουμε μια αφράτη ζύμη


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500γρ. φέτα

4 αυγά

λίγο πιπέρι

λίγο σουσάμι για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βιτάμ χλιαρό και τη μαγιά, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν ανακατεμένα, λίγο λίγο μέσα στο μίγμα με τα υγρά ζυμώνοντας απαλά έως ότου έχουμε μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί 1 ώρα σκεπασμένη καλά.

_Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2εκ. και κόβουμε με ένα ποτήρι σε στρόγγυλα.

_Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πηρούνι και προσθέτουμε και τη φέτα που την έχουμε πατήσει λίγο με ένα πηρούνι σε μεγάλα σχετικά κομμάτια, βάζουμε και λίγο πιπέρι και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε στρόγγυλο κομμάτι ζύμης βάζοντας στην μισή επιφάνεια τη γέμιση και κλείνουμε μετά σε μισοφέγγαρο τη ζύμη και την πατάμε γύρω γύρω με τα δάχτυλα να κλέισει καλά.

_Αλείφουμε την επιφάνεια με έναν κρόκο αυγού με 1 κ.σ. γάλα ανακατεμένα για να πάρουν τα τυροπιτάκια ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.

_Τέλος τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, μπορείται να βάλετε και μαυροσούσαμο, και τα ψήνουμε στους 175οC για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Καλά Μαγειρέματα!


 

SHORTCRUST CHEESE PIES WITH FETA


INGREDIENTS

for the dough

250gr. melted margarine

1 glass of water corn oil

1 egg

1 teaspoon salt

1 teaspoon sugar

1 yeast

100gr. yogurt

1 teaspoon baking powder

5-6 cups of all uses flour, as much as you'll need to have a fluffy dough

for the stuffing

500gr. feta cheese

4 eggs

some pepper

some sesame for topping

_In a bowl you mix the margarine, not too hot, the yeast, yogurt, corn oil and egg and then add the flour mixed with the salt,sugar and baking powder. you knead to a fluffy dough and let it rest for 1 hour covered well with a wet towel. Then you make a phyllo 2cm thick and cut round shapes with a glass or cup.

_In a bowl you mix the feta cheese just broken with a fork, the eggs bitten with a whisk and some pepper.

_then stuff the half of each round dough and then close it to the other half and press it with a fork on the edges. on top add some sesame.

_You cover a baking pan with a baking paper and place there the cheese pies.

_You bake the pies in 175οc for about 1 hour until the dough is golden baked.

ENJOY!




2,285 views0 comments
bottom of page