top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΑΛΜΙΕ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΓΛΥΚΙΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΕΛΙΟΥ

Νόστιμα παλμιέ για πρωινά, brunch ή και εύκολο γλυκάκι! Με κανέλα, σταφίδες, Μυζήθρα Γλυκιά με πλούσια γεύση και βουτάς σε λαχταριστή σος μελιού! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο να απολαμβάνεις τα Σαββατοκύριακα με φίλους!

ΥΛΙΚΑ

Για 16 ΠΑΛΜΙΕ

1 φύλλο σφολιάτας

1/3 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. κανέλα

1/2 κούπα σταφίδες ξανθές

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΜΕΛΙΟΥ

4κ.σ. μέλι

4κ.σ. βούτυρο

3 σταγόνες χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ετοιμάζουμε την σος μελιού πρώτα γιατί θέλουμε να σταθεί και να σφίξει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το βούτυρο και το ξυλάκι κανέλας, σε μέτρια φωτιά λίγα λεπτά να λιώσουν μαζί, βάζουμε και τις σταγόνες λεμονιού, μετά από 1' και την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρπυμε σε ένα μπολ. Όσο θα κρυώνει θα γίνεται πιο πηχτή η σος.

_Η σφολιάτα να είναι ξεπαγωμένη αλλά κρύα από το ψυγείο για να δώσουμε πιο εύκολα σχήμα. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα, κόβουμε 8 λωρίδες μακρόστενες στη φαρδιά πλευρά και μετά κάθε λωρίδα στη μέση. Έχουμε τώρα 16 ορθογώνια κομμάτια ζύμης.

_Σε κάθε κομμάτι ζύμης πασπαλίζουμε ζάχαρη, από πάνω βάζουμε τη μυζήθρα που έχουμε μαλακώσει σε ένα μπολ με μαρίζ για να μην τρίβεται, τη πατάμε και με τα δάχτυλα καλά να είναι μια στρώση πάνω στη ζύμη και να μη φεύγει καθώς θα τυλίγουμε. Βάζουμε και λίγες σταφίδες εδώ και κει.

_Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολλάκι από τη μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά, διπλώνουμε το μακρόστενο ρολλάκι στη μέση, πατάμε λιγάκι την άκρη να κλείσει η ζύμη και μετά κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι αντίθετα κατά μήκος αφήνοντας την άκρη κλειστή και ανοίγουμε τα δυο κομμάτια που κόψαμε σαν πεταλούδα για να δώσουμε το σχήμα καρδιάς.

_Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια ζύμης και τοποθετούμε τις καρδιές σε ταψί με λαδόκολλα.

_Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τις καρδιές.

_Ψήνουμε στους 170C -αέρα-25' περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν.

_Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αλείφουμε με ένα πινέλο με την σος μελιού.

_Τα σερβίρουμε με την υπόλοιπη σος μελιού σε μπολάκι στο πλάι για να βουτάμε ή σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με σος!


Καλά Μαγειρέματα!



381 views0 comments
bottom of page