top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ BBQ ΣΟΣ

Updated: Mar 16, 2021

Πεντανόστιμες μπρουσκέτες με μανιτάρια πλευρώτους ψημένα με μπάρμπεκιου σος, αβοκάντο και καλαμποκίσιο ψωμί! Τέλειες για σνακ, για ελαφρύ βραδινό, για να απολαύσεις σαν πρωινό με αυγό ποσέ!

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

500γρ. μανιτάρια πλευρώτους

2 αβοκάντο

χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ

1 φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα ψιλοκομμένο

4κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

4κ.σ. μπάρμπεκιου σος (για τη συνταγή πάτα εδώ )

καλαμποκίσιο ψωμί σε φέτες

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα με το χέρι σε κομμάτια σχετικά μεγάλα, αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει πολύ καλά με τη μπάρμπεκιου σος, 2κ.σ. από το ελαιόλαδο και τα έχουμε αλατοπιπερώσει ελαφρώς. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15' περίπου.

_Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε τα αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, τις 2κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι,πιπέρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

_Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και μετά αλείφουμε πάνω το μίγμα με το αβοκάντο που ετοιμάσαμε και από πάνω τα ψημένα πλευρώτους, λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μαιντανό!

_Σερβίρουμε ζεστές τις μπρουσκέτες! Ταιριάζουν τέλεια με αυγό μάτι!


Καλά Μαγειρέματα!


 

DELICIOUS BRUSCHETTAS WITH CRON BREAD, ROASTED OYSTER MUSHROOMS WITH BBQ SAUCE AND AVOCADO SPREAD

Perfect for snacking, for a light weeknight dinner or for breakfast with poched eggs!

INGREDIENTS

for 4 persons

500gr. oyster musgrooms

2 avocado

juice from 1 lemon or lime

1 green scallion and some more chopped for serving

4 tablespoons extra virgin olive oil

4 tablespoons bbq sauce - find the recipe here

corn bread cut in slices 2cm thick

salt, pepper

DIRECTIONS

_In a baking tray with baking paper add the ouster mushrooms cut by hand in large pieces aafter you have mixed them with the bbq sauce well, some salt and pepper and 2 tablespoons olive oil. Bake them at 180C for about 15'.

_In a blender mix the avocados with the lemon or lime juice, the green scallion and the other 2 tablespoons of olive oil.

_Toss the bread slices, if you like with some olive oil, and then spread on the avocado mix and on top the roasted oyster mushrooms.

_Serve hot with some raw extra virgin olive oil and fine chopped green scallion and parsley!


Enjoy!





564 views0 comments
bottom of page