top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ FROSTING ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Πεντανόστιμο κέικ με μύρτιλα, άρωμα πορτοκαλιού και λαχταριστό frosting κρέμας τυριού με μαρμελάδα μύρτιλο! Είναι τόσο απολαυστικό και τόσο εύκολο, χωρίς μίξερ, που θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά! Για νόστιμα πρωινά και brunch με τους αγαπημένους σου!

 

ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα μακρόστενη 28x14

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 φακελάκι μπέικιν

1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1,5 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας καλαμποκέλαιο

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

3 αυγά

150γρ. μύρτιλα

1 βανίλια σε σκόνη

Για το frosting:

200γρ. τυρί κρέμα

5κ.σ. μαρμελάδα μύρτιλο

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και από πάνω τρίβουμε το ξύσμα πορτοκαλιών. Μετά τρίβουμε με τα δάχτυλα τη ζάχαρη με το ξύσμα για να αρωματίσουμε την ζάχαρη.

_Ριχνουμε και τα αυγά και με σύρμα τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη να λιώσει λίγο η ζάχαρη, προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.

_Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, βάζουμε και την βανίλια και πάλι με το σύρμα ανακατεύουμε όλα τα υλικά να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

_Προσθέτουμε και τα μύρτιλα μέσα στο μίγμα του κέικ αφού τα έχουμε ανακατέψει με ένα κουταλάκι αλεύρι. Αφήνουμε λίγα να τα βάλουμε από πάνω στο κέικ.

_Ρίχνουμε το μίγμα μέσα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, από πάνω ρίχνουμε και τα λίγα μύρτιλα που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45' περίπου.

_Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε 5' να σταθεί το κέικ.

_Μετά όσο είναι ζεστό ακόμη το κέικ βάζουμε από πάνω το frosting που ετοιμάζουμε απλά ανακατεύοντας σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με την μαρμελάδα να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

 

Καλά Μαγειρέματα!





707 views0 comments
bottom of page