top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΙΚ ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ FROSTING ΜΕ ΚΑΦΕ

Ένα πεντανόστιμο κέικ με το πιο λαχταριστό frosting! Εντυπωσιακό κέικ για να ψήσεις στους αγαπημένους σου ανθρώπους, για τις γιορτινές μέρες που έρχονται και θέλεις να εντυπωσιάσεις με ένα κέικ! Κέικ καφέ λοιπόν αφράτο με καρύδια τραγανά και ένα frosting μαγικό με πραλίνα, καφέ και Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης, που είναι και το μυστικό υλικό για σίγουρη επιτυχία σε ένα frosting, χάρη στη πλούσια υφή του! Κάθε μπουκιά και απόλαυση! Και συ που είσαι λάτρης του καφέ και συ που δεν είσαι, αυτό το κέικ θα το λατρέψεις!

 

ΥΛΙΚΑ

(για φόρμα με διάμετρο 24-26εκ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

3 αυγά

2 και 2/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

3/4 της κούπας γάλα φρέσκο πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 της κούπας βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

20γρ. μπέικιν

3/4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια με μαχαίρι

1 κ.σ. καφέ στιγμιαίο

1 κ.σ. καυτό νερό

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING:

200γρ. πραλίνα

100γρ. βούτυρο

10κ.σ. άχνη ζάχαρη

1,5 κ.σ. καφέ στιγμιαίο

1κ.σ. καυτό νερό


*tip: μπορείτε να χρησιμοποίησετε και ντεκαφεϊνέ καφέ

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν, έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και μετά εναλλάξ λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το γάλα και τον καφέ που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι την 1 κ.σ. καφέ με 1κ.σ. καυτό νερό και το έχουμε αφήσει λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσει.

_Ρίχνουμε στο τέλος μέσα και τα καρύδια και αναμιγνύουμε μέσα στο μίγμα του κέικ απαλά με μια μαρίζ.

_Βάζουμε το μίγμα του κέικ σε βουτυρομένη φόρμα.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45'-50' περίπου.

_Μόλις το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε το frosting.

_Ετοιμάζουμε και το frosting. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την πραλίνα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Μετά προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε 1' να ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε και τον καφέ, αφού έχουμε ανακατέψει το νερό με τον καφέ λίγα λεπτά πριν για να έχει κρυώσει και ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθεί. Βάζουμε μετά το Έδεσμα από το ψυγείο κατευθείαν και με το σύρμα το ενσωματώνουμε στο σοκολατένιο μίγμα που ετοιμάσαμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

_Βάζουμε το frosting πάνω στο κέικ με κορνέ ή ένα κουταλάκι ή με μια μαρίζ και στολίζουμε το κέικ. Ρίχνουμε και λίγα ακόμη ψιλοκομμένα καρύδια σε σημεία για στολισμό!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!





2,516 views0 comments
bottom of page