top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΣΙΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Αλμυρό κέϊκ με σέσκουλα,μυρώνια,καυκαλήθρες,σπανάκι, καλαμποκίσιο αλεύρι και φέτα  🍞🍃 Ότι πιο νόστιμο και υγεινό για το πρωινό μας, το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τη δουλειά! 


ΥΛΙΚΑ

•500γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο

•200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

•50γρ. Αριάνι 

•4 αυγά

•300γρ. χόρτα πλυμένα και καθαρισμένα, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες, σπανάκι

•1 φρέσκο κρεμμυδάκι

•1/4 της κούπας ελαιόλαδο

•1 μπέικιν

•300γρ. φέτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα μπολ βάζουμε τα χόρτα, καλά στραγγισμένα από νερά, μαζί με το φρεσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλατίζουμε κ τρίβουμε τα χόρτα με το χέρι να μαραθούν.

•ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το Αριάνι και το λάδι ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν. 

•αλατοπιπερώνουμε ελαφρά γιατί θα βάλουμε και τη φέτα μετά.

•ρίχνουμε και τη φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια και ανακατεύουμε.

•τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και ανακατεύουμε το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

•βάζουμε σε φόρμα αντικολλητική για κέικ μακρόστενη το μίγμα και αλείφουμε την επιφάνεια του αλμυρού μας κέικ με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

•ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 40' περίπου μέχρι να δοκιμάζουμε και να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό που μπαίνει στο κείκ.

•σερβίρεται τέλεια με γιαούρτι.


Καλά Μαγειρέματα!


199 views0 comments
bottom of page