top of page

Φρέσκα θράψαλα και σκορδαλιά με καρύδια

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Έγινε ενημέρωση: 12 Ιαν

Όταν θέλεις κάτι γρήγορο, υγειινό και νόστιμο! Φρέσκα θράψαλα περασμένα σε σχαροτήγανο με αγουρέλαιο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και σκορδαλιά με καρύδια στο πλάι. Τόσο απλά, τόσο εύκολα!


1 κιλό θράψαλα φρέσκα

χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

60ml ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι




  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα θράψαλα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά.

  • Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για 5' και ρίχνουμε τα θράψαλα, να ψηθούν, γυρνώντας κάθε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.

  • Μόλις πάρουν χρώμα μέσα στο σχαροτήγανο τα σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.

  • Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τη σκορδαλιά και από πάνω ζεστά τα θράψαλα και το ξύσμα λεμονιού.



Καλά Μαγειρέματα!




Comentários


bottom of page