top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ OREO

Λαχταριστά ρολάκια σοκολατένια γεμιστά με πραλίνα και μπισκότα oreo! Θα τρελαθούν μικροί και μεγάλοι, τέλεια για τα γιορτινά πρωινά με ένα ποτήρι γάλα!


ΥΛΙΚΑ

•400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•130γρ. κακάο σε σκόνη άγλυκο

•1/2 κούπα βούτυρο

•1 φακελάκι μαγιά 8γρ.

•μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά

•1 κ.γ. αλάτι

•1/2 κ.γ. κανέλα

•230ml σοκολατούχο γάλα

•1 αυγό

•χλιαρό νερό όσο πάρει

•6κ.σ. πραλίνα

•10 oreo μπισκότα θρυματισμένα χοντρά και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα

•1 κούπα ζάχαρη άχνη για το γλάσο

•3κ.σ. γάλα

•1 βανιλίνη

•λίγα κόκκινα βατόμουρα για διακόσμηση ( προαιρετικά )



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένο, κάνουμε μια λακούβα με το χέρι και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά και τη κανέλα.

•ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια μαλακή αφράτη και εύπλαστη ζύμη.

•σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ώρα.

•όταν φουσκώσει το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1εκ..

•αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης λεπτή στρώση τη πραλίνα, πασπαλίζουμε τα ψιλοκομμένα μπισκότα(κρατάμε και για από πάνω) και τυλίγουμε σε ρολό.

•κόβουμε με μαχαίρι σε ροδέλες χοντρές, περίπου 8-10 ρολά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν.

•Ψήνουμε στους 175οC-αέρα-προθερμασμένο φούρνο για 18-20'.

•Αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθούν και να κρυώσουν και αλείφουμε από πάνω με το γλάσο που κάναμε ανακατεύοντας την άχνη με τη βανίλια και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.

•Σερβίρουμε με έξτρα σπασμένα μπισκότα από πάνω και από ένα βατόμουρο να θυμίζει το καπέλο του Άι Βασίλη!



Καλά Μαγειρέματα!

 

CHOCOLATE OREO PRALINE ROLLS

INGREDIENTS

400gr. flour for all uses

130gr. cacao

1/2 a cup of butter

1 yeast 8gr.

a pinch of sugar at the yeast

1 teaspoon salt

1 egg

230ml chocolate milk

1/2 a tea spoon cinnamon

lukewarm water as much as needed

6 tablespoons praline

10 oreo cookies smashed and some bigger broken pieces

1 cup ice sugar for the glaze

1 vanillia (dust)

3 tablespoons milk

red berries for serving

DIRECTIONS

_For the dough place the flour and shifted cacao in a bowl, make a hole in the center and add there the yeast with the sugar, the butter melted but not too hot, the milk not too hot, the egg and the salt on the sides so that it won't get in touch with the yeast and the cinnamon.

_kneed all the ingredients and add lukewarm water as much as it needs to have a nice soft dough.

_cover it with a wet towel and let it rest and rise double pouf.

_when it poufs you make a phyllo dough with a roller 1cm. thickness.

_spread all over a layer of the praline, the broken oreo cookies and keep some to top it later and roll it, the cut it thick slices to make the rolls.

_Turn them upside down and place them on a baking tray with baking paper and bake in 180οC for about 18'-20'.

_Leave it to cool for a few minutes then add the glaze on top, that you've prepared by whisking the ice sugar with the vanilla an milk until smooth.

_Serve with some extra broken oreo and a berry on top!


Enjoy!



931 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page