top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ,ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Πεντανόστιμα ρολάκια κοτόπουλο με τραγανή κρουστά δημητριακών με καλαμπόκι, κολοκύθι και γραβιέρα Κρήτης Π,Ο,Π που λιώνει και με την πλούσια γεύση της απογειώνει την γεύση! Γρήγορο και πολύ εύκολο πιάτο που όλοι θα λατρέψουν! Για βράδια με φίλους σε μπαλκόνια και αυλές όλο το καλοκαίρι!


 

ΥΛΙΚΑ

500γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος χτυπημένο για σνίτσελ

3-4 κολοκυθάκια μακρόστενα κομμένα σε λωρίδες πάχους 3χιλστ.

2 κούπες κορν φλέικς καλαμποκιού

1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ρίχνουμε λίγο αλάτι στις λωρίδες κολοκυθιού και τις αφήνουμε 10' να ιδρώσουν και να μαλακώσουν μέσα στο σουρωτήρι.

_Κόβουμε τα σνίτσελ σε λωρίδες αντίστοιχες με κάθε φέτα κολοκυθιού που ήδη κόψαμε.

_Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα δημητριακά σε σκόνη σχεδόν, μετά βάζουμε το σκόρδο σε σκόνη, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να αναμιχθούν με τα δημητριακά.

_Αλείφουμε με ένα πινέλο λάδι σε κάθε λωρίδα κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές, αφού τα έχουμε ελαφρά αλατίσει και τα βουτάμε στο μίγμα με τα δημητριακά να κολλήσουν και στις δυο πλευρές. Βάζουμε από πάνω μια φέτα κολοκυθιού και γραβιέρα που την έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια και τυλίγουμε σε ρολάκι και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα να σταθεροποιηθεί.

_Το ίδιο κάνουμε για όλο το κοτόπουλο. Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος που έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και μίγμα από τα αλεσμένα δημητριακά στο πάτο. Το ένα δίπλα στο άλλο τα ρολάκια.

_Ψήνουμε στους 180C στον αέρα για 30' περίπου να χρυσίσουν και να έχει ψηθεί το κοτόπουλο.

_Σερβίρουμε αμέσως ζεστά και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.


 


 


Καλά Μαγειρέματα!



398 views0 comments
bottom of page