top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ, ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Updated: Mar 16, 2021

Τα ρεβύθια γίνονται η τέλεια βάση για νόστιμες και θρεπτικές σαλάτες! Παντρεύονται εδώ με ραπανάκια, φινόκιο, αγγουράκια και ντρέσινγκ μουστάρδας Dijon! Δροσερή και πεντανόστιμη θα μπει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου!


ΥΛΙΚΑ

300γρ. ρεβύθια Γρεβενών μικρόσπερμα ή άλλα της αρεσκείας σας

1 φινόκιο μεγάλο κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.

4 αγγουράκια μίνι κομμένα σε φέτες

20 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες

4 κουτ.της σούπας μουστάρδα dijon με κόκκους

χυμό 1/2 πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

1οοml ελαιόλαδο, εάν έχετε και αγουρέλαιο θα δώσει ακόμη πιο ωραία γεύση

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα να μουλιάσουν.

_Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει να βράσουν για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

_Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να φύγει το νερό που έβραζαν από πάνω τους.

_Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το φινόκιο, τα αγγουράκια, τα ραπανάκια και ετοιμάζουμε και το ντρέσινγκ μουστάρδας.

_Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ή βαζάκι βάζουμε τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να δέσουν τα υλικά και περιχύνουμε με τη σος τα ρεβύθια στο άλλο μπόλ.

_Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τη σος μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και επιπλέον ελαιόλαδο να γυαλίσουν τα ρεβύθια.

Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKPEAS SALAD WITH FENNEL,RADISHES AND CUCUMBER


Chickpeas are perfect for healthy and delicious salads than can be easily lunch and dinner without needing anything else as they are full of proteins!

INGREDIENTS

300gr. chickpeas

1 big fennel cut in thick slices

4 mini cucumber cut in slices

20 radishes cut in thin slices

4 tablespoons dijon mustard with seeds

juice of 1/2 an orange

lemon zest of 1 lemon

100ml extra virgin olive oil

salt, pepper

_the night before you put the chickpeas in a bowl full of cold water and leave them all night to soak.

_next day you wash them with lots of water really well and then put them in a pot with boiling water to boil for about an hour in low heat until the're softened.

_when they're ready you wash them with cold water, let them dry and then put them i a bowl with the fennel, radishes, cucumber and in a small jar you mix the mustard, olive oil, orange juice, lemon zest, salt and pepper and olive oil really well and pour the vinaigrette over the chickpeas in the other bowl and mix all ingredients really really well!

_let the salad for 10' and then serve it!


enjoy!


169 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page