top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Updated: Feb 24, 2023

Τα όσπρια δε προσφέρουν μόνο πολλά στη διατροφή μας, αλλά είναι και πεντανόστιμα και έχουν θέση όχι μόνο στο καθημερινό αλλά και στο Κυριακάτικο τραπέζι μας. Όπως μια ωραία ρεβυθάδα μελωμένη στο φούρνο με ρεβύθια  Γρεβενών μικρόσπερμα σιγομαγειρεμένα με σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες,μυρώνια, πράσο, άνηθο και πιπεριές Φλωρίνης. Σερβίρεις με έξτρα αγουρέλαιο από πάνω και μπόλικη φέτα τριμμένη. Και για όσους το θέλουν πιο μερακλίδικο το φαγάκι και ένα λουκάνικο ταιριάζει απόλυτα. 🍃🌶



ΥΛΙΚΑ

•1 κούπα ρεβύθια μικρόσπερμα ή άλλα της αρεσκείας σας

•300γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο

•300γρ. σέσκουλα, καυκαλήθρες,μυρώνια πλυμένα και καθαρισμένα

•1 πράσο ψιλοκομμένο

•1/2 ματσάκι άνηθο και δυόσμο

•4-5 πιπεριές Φλωρινης κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

•1 ποτήρι αγουρέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

•1/2 κούπα βαλσάμικο ξύδι

•1κουτ.της σούπας κουρκουμά

•ξύσμα από 1 λεμόνι

•3-4 κουτ.της σούπας κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•βάζουμε σε ένα μπολ με νερό τα ρεβύθια τη προηγούμενη νύχτα να μουλιάσουν.

•την άλλη μέρα ξεπλένουμε καλά με νερό τα μουλιασμένα ρεβύθια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα να μαλακώσουν.

•έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί.

•σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα χορταρικά, που τα έχουμε στραγγίξει καλά από νερά και ρίχνουμε 1 χούφτα μικρή αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι για να τα μαράνουμε.

•ρίχνουμε στο ταψί και τα χόρτα και τις πιπεριές , αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το βαλσάμικο ξύδι, τον κουρκουμά, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μαζί με τα ρεβύθια.

•βρέχουμε μια λαδόκολλα, τη τσαλακώνουμε με το χέρι και σκεπάζουμε το ταψί από πάνω.

•βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45’-1 ώρα περίπου μέχρι να μελώσει το φαγητό.

•τα τελευταία 10’ πετυχαίνουμε και με τη κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι.

•μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο περιχύνουμε και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

•σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και λίγο ωμό αγουρέλαιο.



Καλά Μαγειρέματα!



1,816 views0 comments

Comments


bottom of page