top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ LIGHT

Πεντανόστιμη πίτα για τραπέζια Κυριακάτικα, για μεσημεριανό με μια σαλάτα πράσινη, για σνακ στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών, για όλες τις ώρες! Πιπερόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές, ολόκληρα κομμάτια γραβιέρας light για να μη στερηθούμε σε γεύση παρά μόνο σε λιπαρά, που λιώνει στο ψήσιμο και απογειώνει τη γεύση και τραγανό φύλλο κρούστας! Πλούσια γεύση που θα την λατρέψουν όλοι!

ΥΛΙΚΑ

Για ταψί στρόγγυλο 30εκ.

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

2 κίτρινες πιπεριές

3 πιπεριές Φλωρίνης

3πορτοκαλί πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

2κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

2κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1 αυγό

1κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

αλάτι, πιπέρι

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

μαυροσούσαμο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να σωταριστούν λίγα λεπτά, προσθέτουμε και τις πιπεριές όλες κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να μαραθούν οι πιπεριές, ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει. Προσθέτουμε και αλάτι λίγο γιατί θα βάλουμε και τυρί και πιπέρι.

_Σβήνουμε και με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαραθούν οι πιπεριές. Όταν είναι έτοιμες κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με τις μαγειρεμένες πιπεριές.

_Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά μέχρι να στρώσουμε την πίτα. Αφού κρυώσει βάζουμε και το 1 αυγό και το γιαούρτι και αναμιγνύουμε καλά μέσα στο μίγμα με τις πιπεριές με ένα κουτάλι.

_Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα από κάτω να βγαίνουν έξω από το ταψί, που τα γυρίζουμε μέσα στο τέλος. Ραντίζουμε με λάδι και μετά τέσσερα φύλλα κάθε ένα σουρωμένα για να γίνει αφράτη η πίτα. Βάζουμε με κουτάλι την κρύα γέμιση στο κέντρο. Και εδώ και κει την γραβιέρα σε κυβάκια. Κρατάμε ένα κομματάκι γραβιέρα να τρίψουμε από πάνω.

_Κλείνουμε από πάνω με 4 φύλλα σουρωτά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο ανάμεσα, από πάνω ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό, τυλίγουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν σε κόθαρο, χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια σε τρίγωνα για να παίρνει αέρα μέσα η πίτα και να μη νοτίσει όσο ψήνεται. Τρίβουμε την γραβιέρα από πάνω στο χοντρό τρίφτη τυριού και πασπαλίζουμε και με μαυροσούσαμο.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα-180οC- μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα φύλλα.

•Μόλις είναι έτοιμη η πίτα την κρυώνουμε απότομα, δεν την αφήνουμε μέσα στον φούρνο για να παραμείνει τραγανή.

•Αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά και μετά κόβουμε τα κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή.





Καλά Μαγειρέματα!



834 views0 comments

Comments


bottom of page