top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μοσχαράκι που λιώνει με σάλτσα λεμονάτη, φινόκιο και μανιτάρια! Μελωμένο φαγάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Το συνοδεύεις με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι!

ΥΛΙΚΑ

( για 4-6 μερίδες )

1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε φέτες

λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 φινόκιο κομμένα σε χοντρές φέτες

500γρ. μανιτάρια λευκά σε χοντρές φέτες

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1κ.σ. χυμό λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

λίγο φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι με 1κ.σ. βούτυρο και το θυμάρι και σωτάρουμε πολύ καλά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές να πάρει καλό χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και μετά το σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε 1' να το πιεί και σβήνουμε και με το λεμόνι.

_Έπειτα, βάζουμε λίγο λίγο ζεστό νερό και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράζει και μόλις το πίνει προσθέτουμε κι άλλο νερό, έως ότου μαλακώσει το κρέας.

_Μόλις το κρέας είναι έτοιμο βάζουμε και την άλλη κ.σ. βούτυρο για να δέσει ωραία η σάλτσα.

_Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φινόκιο και τα μανιτάρια μέσα, αλατοπιπερώνουμε λίγο και αφήνουμε να σωταριστούν καλά για λίγη ώρα, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο ακόμη αλλά όχι πολύ και διαλύονται, θέλουμε να κρατάνε και να είναι λίγο τραγανά. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το μοσχάρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν βράση για 1-2' ίσα να ενωθούν οι γεύσεις.

_Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι, από πάνω το μοσχάρι, λίγα μανιτάρια και φινόκιο και σάλτσα πάνω στον πουρέ!



Καλά Μαγειρέματα!


 

BEEF STEW IN LEMON SAUCE WITH FENNEL AND MUSHROOMS

Perfect meal for weekends with family! Everyone will love this comfort dish! Serve with basmati rice or potato puree!

ingredients

1 kilo beef in slices kiloto

some extra virgin olive oil

2 tablespoons butter

1 tablespoon lemon juice

1 glass of white wine

salt, pepper

2 fennel cut in thick slices

500gr. white mushrooms cut in thick slices

salt, pepper

2 tablespoons extra virgin olive oil

1 tablespoon lemon juice

some fresh thyme


DIRECTIONS

_in a pot you add the olive oil with 1 tablespoon butter and the thyme and the beef and saute them until theon every side, then add salt and pepper, the wine and let it reduce for 2', then the lemon juice and add some water inside, let it reduce then add again water, repeat this until the beef is softened and at the end add the other tablespoon of butter to make the sauce thick.

_for the mushrooms and fennel place a frying pan with the olive oil on medioum to high heat and both fennel and mushrooms inside to saute well, add salt and pepper and lemon juice and keep saute them until they are tender but not too much! You want them a bit crunchy!

_Then add them inside the pot with the beef and bring to boil for 2' in low heat just to combine all flavors!

_Serve with some sauce of the beef on top of the puree or rice!




Enjoy!



591 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page