Αγαπημένη για τα πρωινά μας, μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για την μηλόπιτα! Ανάποδη μηλόπιτα, τα μήλα καραμελώνουν καθώς ψήνονται, λίγα καρύδια τραγανά ανάμεσα και γίνεται μαγική! Αν θέλεις τη σερβίρεις και με παγωτό!
ΥΛΙΚΑ
Για ταψάκι στρόγγυλο 28εκ.
250γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/4 της κούπας γάλα πλήρες
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
3 μήλα ξινόμηλα
2 μήλα κόκκινα
50γρ. τζίντζερ
1 κ.σ. κανέλα
1/3 της κούπας καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
_Αλείφουμε το 1/3 της ποσότητας βούτυρου μέσα στο ταψάκι, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα ζάχαρη και τη κανέλα.
_Κόβουμε τα μήλα σε φέτες 3εκ., μέτριες σε πάχος δηλαδή με το μάτι, και τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη μέσα στο ταψί δημιουργώντας έναν σαλίγκαρο, ανάμεσα τους σπάμε και τα καρύδια σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
_Τρίβουμε πάνω από τα μήλα και το τζίντζερ με τρίφτη.
_Χτυπάμε με το μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη καλά για λίγη ώρα να αφρατέψουν.
_Ρίχνουμε μετά εναλλάξ ένα αυγό, μετά λίγο από το γάλα, μετά λίγο από το αλεύρι που ανακατέψαμε με το μπέικιν και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε εναλλάξ και με τα 3 μέχρι να τελειώσουν.
_Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 165C για περίπου 45 λεπτά.
Καλά Μαγειρέματα!
APPLE TART TATIN
Delicious apple pie, upside down, easy to bake and full of tastes! Caramelized apples, cinnamon, ginger, crunchy walnuts! Perfect breakfast or even dessert with vanilla ice cream or cream cheese on top!
INGREDIENTS
For a baking pan 28cm.
250gr. butter
3 eggs
1 cup sugar
1 and a 1/2 cup plain flour
1/4 a cup milk full fat
1/2 baking powder
2 vanilline
3 sour apples, golden smith
2 red apples
50gr. ginger
1 tablespoon cinnamon
1/3 a cup walnuts
DIRECTIONS
_Keep all ingredients in room temperature.
_Spread 1/3 of the butter at the bootom of your baking pan.
_Sprinkle half the sugar on top of butter and cinnamon.
_Cut apples in slices 3cm. thick, place them one by one, side by side, making a round, break by hand between walunts in big pieces.
_Grind ginger on top of apples.
_Beat with a mixer butter and sugar for a while to get very fluffy!
_Then pour inside 1 egg, some of the milk, some spoons flour that you've mixed with baking powder and vainilline in that order and keep beating them with the mixer, keep adding eggs, milk and flour that way until they are done.
_Pour the mixture over the apples and bake in well pre-heated oven at 165C-170C for about 45'.
Μπορώ να αντικαταστήσω το γάλα με φυτικό; Και το βούτυρο με κάτι άλλο;