top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Updated: Nov 14, 2020

Η πιο γευστική και απλή χειμωνιάτικη μαρμελάδα είναι πορτοκαλένια. Την απλώνεις σε μια φέτα ψωμί αλειμμένη με βούτυρο και είναι μαγεία. Βάζεις μια κουταλιά στο γιαούρτι σου και έχεις γρήγορο γλυκάκι. Αλείφεις πάνω σε ζεστό κέικ και έχεις γρήγορο γλάσο. Τρέξε να τη κάνεις❗️

ΥΛΙΚΑ

•1 κιλό πορτοκάλια

•1 λεμόνι

•2 λίτρα νερό περίπου

•1 κιλό ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•πλένουμε και καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και την φλούδα αφού τη ξύσουμε τη κόβουμε σε μπαστουνάκια ή κυβάκια με το ψαλίδι.

•τα μπαστουνάκια τα αφήνουμε 24 ώρες σε ένα μπολ με νερό να ξεπικρίσουν και την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε.

•τη ψίχα από τα πορτοκάλια τα στίβουμε και (χωρίς νερό) τα βράζουμε μαζί με τις φλούδες και τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό από το λεμόνι.

•βάζουμε καυτή τη μαρμελάδα σε βάζα που έχουμε ζεστάνει στο φούρνο στους 80οC για 10' και έπειτα τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα να κρυώσει σωστά.


Καλά Μαγειρέματα!

 

HOMEMADE ORANGE MARMELADE

The most simple and tasteful winter marmelade is orangy! This one is full od big orange pieces! Perfect to spread on tossed bread with butter, stuff cookies with it, spread on a hot cake instaed of glaze and anything else you like!

INGREDIENTS

1 kilo oranges

1 lemon

2 litre water

1 kilo sugar


DIRECTIONS

_Wash and peel the oranges and the skin scrape it and then cut it in little cubes or julienne with a knide or scissor.

_Leave the skin pieces in a bowl with water 24 hours to un-bitter.

_Next day wash them under water well.

_Juice the flesh of the oranges and place the juice in a pot with the skins with no water at all and sugar in low heat until thickening. At the end add the juice of the 1 lemon inside.

_Feel jars that you placed in then oven at 80C for 10' with the marmelade hot, close well with cap, turn them upside down and leave all night to cool.

Enjoy!


1,339 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page