top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΕΣ

Πεντανόστιμο πιάτο που θα κάνει και όσους δεν τρελαίνονται για μπάμιες να ενθουσιαστούν! Μελωμένες σε κόκκινη σάλτσα παντρεύονται τέλεια με μοσχαρίσια κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα που δίνει πλούσια γεύση στο πιάτο!

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από τον πολυκόφτη (όχι βρεγμένο)

1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζανάκι γάλα

1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί

1 αυγό

1κ.σ. κέτσαπ

1κ.σ. μουστάρδα

λίγο δύοσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Για τις μπάμιες:

1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ.της σούπας πελτέ ντομάτας

6 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 500γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 φλυτζάνι κρασί λευκό

λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο

100ml ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι νερό

αλάτι,πιπέρι

150γρ. φέτα για να γεμίσουμε τα κεφτεδάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

_Έπειτα παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από τον κιμά και βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό τετραγωνάκι από την φέτα, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο αέρα-190οC βάζοντας τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφοντας τους με λάδι από πάνω.

_Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να σωταριστεί.

_Μόλις γυαλίσει λίγο και πάρουν χρώμα σε 5' ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.

_Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και τις φρέσκιες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το νεράκι, χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο να σιγομαγειρευτεί.

_Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις μπάμιες σαν κώνο, τις βουτάμε σε ξύδι και μετά στο αλάτι και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι με τα κεφαλάκια προς τα πάνω. Τις αφήνουμε 30' και μετά τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα να πάρουν μια βράση.

_Ρίχνουμε μέσα και τα κεφτεδάκια που ψήσαμε και τον φρέσκο μαιντανό και κουνάμε τη κατσαρόλα να ανακατευτεί το φαγητό, για να μην βάλουμε κουτάλα και διαλύσουμε τις μπάμιες.

Καλά Μαγειρέματα!


 

BEEF MEATBALLS STUFFED WITH FETA AND OKRAS COOKED IN A THICK TOMATO SAUCE

Delicious dish tha everyone will love! The okras in the thick tomato sauce make the perfect combo with the beef meatballs that are stuffed with feta cheese!

INGREDIENTS

For the meatballs:

1/2 kilo of beef minced meat

1 cup big with wholemeal flour bread chopped in a blender

1 small tea cup extra virgin olive oil

1 small tea cup milk

1 onion chopped by hand with a knife and saute in a frying pan with some olive oil

1 tablespoon ketchup

1 tablespoon mustard

1 egg

some fresh mint leaves chopped

salt, pepper

For the okras:

1 kilo okras cleaned

1 big onion fine chopped

2 tablespoons tomato paste

6 fresh tomatoes grated or 500gr. canned tomatoes

100ml extra virgin olive oil

some fresh prasley chopped

1 cup white wine

1 tea cup of water

salt, pepper

150gr. feta cheese to stuff the meatballs


DIRECTIONS

_In a big bowl you knead all the ingredients by hand really really well, then put the mixture in the fridge for 1 hour. Make then by hand little balls, stuff them inside with a small piece of the feta cheese, spread some olive oil on top and bake them at 190C on baking tray with baking paper.

_In a pot add olive oil and the onion and saute it for a few minutes.

_Then add inside the pot the tomato paste and stir for 2 minutes, then the wine, the tomatoes, salt and pepper and the water, lower the heat and leave it to cook slowly.

_In the same time clean the okras, cut them like a cone, dip them into vinegar and them in salt, place them in a pan and leave them for 30'. Then add them inside the sauce to cook a bit.

_add and the baked meatballs inside and the fresh parsley and move around with your hand the pot, you don't stir at that point so that the okras won't break!

_Serve with feta cheese and a good sourdough to enjoy the thick tomato sauce!


Enjoy!




1,043 views0 comments

Comments


bottom of page