Κεφτεδάκια ζουμερά και αφράτα με baby πατατούλες ψημμένες με πορτοκάλι και λεμόνι. Απλά φαγάκια που τα βάζεις γρήγορα στον φούρνο και τα ξεχνάς. Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
ΥΛΙΚΑ
( 4 μερίδες )
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)
1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι γάλα
1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί
1 αυγό
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα πολτοποιημένη στο μπλέντερ
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
500γρ. baby πατάτες με τη φλούδα πλυμμένες καλά
2 πορτοκάλια τον χυμό τους
2 λεμόνια τον χυμό τους
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα για τα κεφτεδάκια. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
_Κόβουμε τις πατατούλες στη μέση κάθετα και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, από πάνω πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα κεφτεδάκια.
_Ψήνουμε στον φούρνο αέρα-170οC μέχρι να πα΄ρουν καλό χρώμα οι κεφτέδες, εάν οι πατάτες θέλουν λίγο ακόμη ψήσιμο αφαιρούμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσουν.
Καλά μαγειρέματα!
BEEF MEATBALLS WITH ROASTED POTATOES AND ORANGE AND LEMON
INGREDIENTS
for 4 people
for the meatballs
1/2 kilo of beef minced meat
1 cup big with wholemeal flour bread chopped in a blender
1 small tea cup extra virgin olive oil
1 small tea cup milk
1 onion chopped by hand with a knife and saute in a frying pan with some olive oil
1 carrot grated by hand with a grater
1 tomato that you mashed in a blender
1 egg
salt, pepper
for the potatoes
500gr. baby potatoes
2 oranges their juice
2 lemons their juice
salt, pepper
a teacup extra virgin olive oil
_In a big bowl you knead all the ingredients by hand really really well, then put the mixture in the fridge for 1 hour.
_Cut the baby potatoes in half, place them in a deep baking pan, pour on them the orange and lemon juice, salt and pepper and the olive oil, on top of the potatoes Make then by hand little balls to make the meatballs, palce them on top of the potatoes and bake in 170oοC until the meatballs are well baked, if the potatoes need more time to roast, get the meatballs out of the oven and continue with baking the potatoes!
Comments