top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Τέλειο κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο χωρίς μίξερ, λαχταριστό με γλάσο κρέμας τυριού και κρέμα λεμονιού! Ζουμερό και αφράτο, έξτρα λεμονένιο με τη κρέμα λεμονιού!

ΥΛΙΚΑ

Για στρόγγυλο ταψί 32εκ. διάμετρο

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου!

•250γρ. βούτυρο

•5 αυγά

•300γρ. πρόβειο γιαούρτι (χωρίς τη πέτσα)

•2 κεσεδάκια ζάχαρη

•3,5 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1 φακελάκι μπέικιν

•2 βανίλιες

•ξύσμα από 2 λεμόνια

•χυμό από 2 λεμόνια

•4-5 κ.σ. παπαρουνόσπορο

*με το κεσεδάκι από το γιαούρτι μετράμε και τις δόσεις για το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Για το γλάσο:

•500γρ. τυρί κρέμα

•1,5 κούπα ζάχαρη άχνη

• κρέμα λεμονιού για την συνταγή πάτα εδώ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη με το χέρι το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μίγμα.

•έπειτα προσθέτουμε και το γιαούρτι και αναμιγνύουμε στο μίγμα.

•προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.

•βάζουμε και τον χυμό λεμονιού και αναμιγνύουμε με το μίγμα, μετά και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθεί.

•έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, βάζοντας και τις βανίλιες και αναμιγνύουμε στο μίγμα.

•τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιών και αναμιγνύουμε στο μίγμα.

•σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 30-40' στον αέρα.

•μόλις βγεί ζεστό από τον φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με ένα κομμάτι βούτυρο και μετά περνάμε μια λεμονόκουπα στην επιφάνεια του κέικ.

•έχουμε ετοιμάσει το γλάσο αναμιγνύοντας με αυγοδάρτη σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και με ένα κορνέ ή και απλά με ένα κουτάλι βάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ όσο ακόμη είναι χλιαρό.

•κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε κάθε πιατάκι με λίγο ξύσμα λεμονιού και κρέμα λεμονιού από πάνω όση θέλουμε!

Καλά Μαγειρέματα!


 



3.709 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page