top of page
Writer's pictureeatme

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Πόσο νόστιμο πρωινό οι αυγόφετες, όταν μάλιστα είναι και με τσουρέκι που είναι ήδη πεντανόστιμο, μαστιχωτό και γεμάτο αρώματα γίνονται σκέτη μαγεία! Σέρβιρε τις και με τυρί κρέμα και κρέμα λεμονιού και θα τρελαθείς!

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

1 κούπα γάλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

1κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 σφηνάκι λιμοντσέλο

1 πρέζα αλάτι

λίγη βανίλια σε σκόνη ή εκχύλισμα

8-10 φέτες τσουρέκι ( εδώ χρησημοποιήσα γεμιστό με μαύρη σοκολάτα και ήταν τέλειο το αποτέλεσμα)

τυρί κρέμα, κρέμα λεμονιού και φρέσκες φράουλες για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη το γάλα, το λιμοντσέλο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα μέχρι να έχουμε ένα ωάριο λείο μίγμα.

_Βάζουμε τις φέτες τσουρέκι να μουσκέψουν μέσα στο μίγμα καλά μέχρι να μαλακώσουν.

_Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε τις μουσκεμένες φέτες τσουρέκι να πάρουν χρώμα χρυσαφένιο και από τις δύο πλευρές.

_Σερβίρουμε ζεστές με τυρί κρέμα και κρέμα λεμονιού και φρέσκιες φράλουλες ή τυρί κρέμα και μέλι!


Καλά Μαγειρέματα!


 

SWEET BREAD FRENCH TOAST TOPPED WITH CREAM CHEESE, LEMON CURD AND FRESH STRAWBERRIES! SOOO DELICIOUS!

INGREDIENTS

3 eggs

1 cup of milk

1 shot of limoncello

1 tablespoon brown sugar

1 pinch of salt

1/2 tea spoon vanilla extract or dut vanilla

lemon zest from 1 lemon

8-10 slices sweet bread, i used stuffed with dark chocolate that i already had it it turned out really delicious

for topping cream cheese, lemon curd and fresh strawberries


DIRECTIONS

_In a bowl wish the milk, eggs, limoncello, salt, vanilla,sugar and lemon zest unril smooth and then soak inside the sweet bread slices.

_Place a frying pan in low heat and some butter and saute the soakes slices on each side until they have a golden beautiful colour.

_Serve warm and topped with cream cheese, lemon curd and fresh strawberries, well as much as you like!


Enjoy!


640 views0 comments

Comments


bottom of page