top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΤΥΡΙ

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με γαλοτύρι! Με τραγανό φύλλο κρούστας, κριτσανιστή σε κάθε μπουκιά και τη πρωτότυπη γέμιση με γαλοτύρι που μας δίνει μια πίτα σαν σουφλέ αφράτη και πεντανόστιμη! Πανεύκολη να την ετοιμάσεις θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!



ΥΛΙΚΑ

Για ταψί στρόγγυλο 28εκ.

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

500γρ. γαλοτύρι

2 αυγά

πιπέρι

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

λίγο μαυροσούσαμο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το γαλοτύρι, τα αυγά και λίγο πιπέρι και βάοζυμε 10' στο ψυγείο.

_Ραντίζουμε με λίγο λάδι το ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα από κάτω να βγαίνουν έξω από το ταψί, που τα γυρίζουμε μέσα στο τέλος. Ραντίζουμε με λάδι και μετά δυο φύλλα κάθε φορά σουρωμένα για να γίνει αφράτη η πίτα, εναλλάξ μία λάδι και μία γέμιση.Βάζουμε με κουτάλι την γέμιση εδώ και κει. Εκεί που βάζουμε γέμιση δεν βάζουμε λάδι.

_Κλείνουμε από πάνω με 2 φύλλα σουρωτά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, λίγο νερό και λίγο μαυροσούσαμο, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν σε κόθαρο, χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια σε τρίγψνα για να παίρνει αέρα μέσα η πίτα και να μη νοτίσει όσο ψήνεται.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις-180οC- μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα φύλλα.

•Μόλις είναι έτοιμη η πίτα την κρυώνουμε απότομα, δεν την αφήνουμε μέσα στον φούρνο για να παραμείνει τραγανή.

•Αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα να κρυώσει και μετά κόβουμε τα κομμάτια και σερβίρουμε.




Καλά Μαγειρέματα!


 

CHEESEPIE WITH GALOTYRI

Delicious pie with crispy phyllo and galotyri that nakes the pie even more delicious! Made with sheep milk galotyri will add rich flavor and will make the pe fluffier!

INGREDIENTS

For a round baking pan 28cm.

1/2 a kilo pastry sheet

500gr. galotyri

2 eggs

1/2 a tea cup extra virgin olive oil

pepper

some black sesame


DIRECTIONS

_In a bowl mix with a spoon the galotyri, eggs and some pepper. Place the bowl in the fridge for 10'.

__In a baking pan woiled add 2 filo with the edges on the outside of the pan, then add 2 filo gather into folds and drizzle over olive oil with a brush. Then add some of the stuffing with a spoon here and there all over, then again two filo gather into folds and drizzled olive oil again and again the same until you're over of stuff and filo. You do not add olive oil to the layers with the cheese stuffing. Close the last filo on top on the edges inside the baking pan to close the pie. Fold the edges all around to make the kotharos, the round edges that will be really crispy after baking.

_On top of the last filo you drizzle some olive oil and some water by hands to get crunchy when baking and some black sesame. With a knife cut a bit the surface to make the pieces and help the pie become crispier!

_Bake in 180οC until you have a golden pie!


Enjoy!





852 views0 comments
bottom of page