top of page
  • Writer's pictureeatme

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΤΑΔΕΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Updated: Apr 6, 2021

Πεντανόστιμο πιάτο με τέλεια κρεμώδη σάλτσα από μπλε τυρί και κομμάτια μορταδέλλας με προσούτο! Τόσο νόστιμο και τόσο γρήγορο! Θα χρειαστείς μόνο 3 λεπτά για να το ετοιμάσεις και να το απολαύσεις!

ΥΛΙΚΑ

( 4 μερίδες )

•800γρ. νιόκι

•12 φέτες μορταδέλλα με προσούτο κομμένη σε λωρίδες

•200γρ. τυρί κρέμα

•150γρ. blue cheese

αλάτι,πιπέρι

•1κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα νιόκι, τα οποία μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι ήδη έτοιμα, δηλαδή μετά από 1 λεπτό.

_Μέχρι να πάρει βράση το νερό για τα νιόκι βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τη μορταδέλλα για 1-2' και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ και ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα, το μπλέ τυρί και μια κουταλιά από το νερό που βράσανε τα νιόκι, ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο τηγάνι και τα νιόκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και είναι έτοιμα.

_Σερβίρουμε ζεστά με λίγο τριμμένο μπλε τυρί από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!


 

BLUE CHEESE CREAM GNOCCHI WITH MORTADELLA WITH PROSCUITTO

Delicious gnocchi dish you can cook in just 3'! Perfect for lunch or dinner!

INGREDIENTS

For 4 persons

800gr. gnocchi

12 slices mortadella with prosciutto cut in thick ribbons

200gr. cream cheese

150gr. blue cheese

salt, pepper

1 tablespoon extra virgin olive oil


DIRECTIONS

_Place a pot with water and a pinch of salt and when it comes to a boil add the gnocchi and boil for 1' until the come on the surface they are ready.

_Until the water comes to boil place a frying pan on medium to high heat add the olive oil and the mortadella to saute for 1'-2'. Then add the cream cheese and the blue cheese, a spoon from the boiling water on the side to make the sauce and whisk to combine, add at once the gnocchi, a bit salt and pepper and take off the heat.

_Serve hot with some drizzled blue cheese on top!



Enjoy!




1,159 views0 comments
bottom of page