Πεντανόστιμες μπριζόλες ψημένες με μαρινάδα με πελτέ και βαλσάμικο και έξτρα γεύση με κρεμμύδια! Μελωμένες θα ενθουσιάσουν όλους! Ταιριάζουν με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ πατάτας και μια ορεκτική σαλάτα με ραπανάκια και αγγουράκια!
ΥΛΙΚΑ
για 6-8 μερίδες
12 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
6κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Αναμιγνύουμε σε έναν πολυκόφτη τον πελτέ, το βαλσάμικο την πιπεριά και το ελαιόλαδο.
_Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε καλά, αλείφουμε και με το μίγμα το ντοματένιο που ετοιμάσαμε πολύ καλά και μαζί ανακατεύουμε και τις φέτες κρεμμυδιού. Κλείνουμε καλά το μπολ με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1.5 με 3 ώρες.
_Μετά βάζουμε σε ταψί τις μπριζόλες μαζί με τα κρεμμύδια, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ψηθούν καλά!
_Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές και δροσερή σαλάτα αγγουριού!
Comments