top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Updated: Nov 16, 2019

Τέλειο φαγάκι με μοσχαρίσια κεφτεδάκια σε μελωμένη σάλτσα με μανιτάρια, φέτες φινόκιο, κουρκουμά και μουστάρδα! Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι μπασμάτι στο πλάι!


ΥΛΙΚΑ

( 4 μερίδες )

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)

1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζανάκι γάλα

1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί

1 αυγό

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1 ντομάτα πολτοποιημένη στο μπλέντερ

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 φινόκιο μεγάλο κομμένο σε φέτες όχι πολύ λεπτές

500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

1 κ.σ. κουρκουμάς

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή ή πικάντικη εάν θέλετε

1 κύβο μανιταριών

1 κ.σ. βούτυρο

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα για τα κεφτεδάκια. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

_Έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε ταψί με λαδόκολα στους 180οC μέχρι να ροδίσουν καλά.

_Σε ένα τηγάνι βαθύ σωτάρουμε με ελαιόλαδο το φινόκιο με τα μανιτάρια, βάζοντας λίγα λίγα τα μανιτάρια στο τηγάνι για να μη πέφτει η θερμοκρασία μέσα στο τηγάνι και αρχίσουν να βγάζουν νερά τα μανιτάρια, θέλουμε να πα΄ρουν καλό χρώμα. Εάν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο ελαιόλαδο σε αυτη τη φάση. Αλατίζουμε ελαφρά γιατί θα βάλουμε και τον κύβο που έχει αλάτι, πιπέρι κατά βούληση.

_Μετά βάζουμε 1 κούπα νερό μέσα και διαλύουμε μέσα στο τηγάνι τον κουρκουμά και το κύβο μαντιταριών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα μας.

_Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε και το βούτυρο και τη μουστάρδα και κουνάμε το τηγάνι να μας δέσουν τη σάλτσα.

_Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ πατάτας.

Καλά Μαγειρέματα!



148 views0 comments
bottom of page