Τέλειο φαγάκι με μοσχαρίσια κεφτεδάκια σε μελωμένη σάλτσα με μανιτάρια, φέτες φινόκιο, κουρκουμά και μουστάρδα! Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι μπασμάτι στο πλάι!
ΥΛΙΚΑ
( 4 μερίδες )
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)
1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι γάλα
1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί
1 αυγό
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα πολτοποιημένη στο μπλέντερ
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 φινόκιο μεγάλο κομμένο σε φέτες όχι πολύ λεπτές
500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 κ.σ. κουρκουμάς
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή ή πικάντικη εάν θέλετε
1 κύβο μανιταριών
1 κ.σ. βούτυρο
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα για τα κεφτεδάκια. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
_Έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε ταψί με λαδόκολα στους 180οC μέχρι να ροδίσουν καλά.
_Σε ένα τηγάνι βαθύ σωτάρουμε με ελαιόλαδο το φινόκιο με τα μανιτάρια, βάζοντας λίγα λίγα τα μανιτάρια στο τηγάνι για να μη πέφτει η θερμοκρασία μέσα στο τηγάνι και αρχίσουν να βγάζουν νερά τα μανιτάρια, θέλουμε να πα΄ρουν καλό χρώμα. Εάν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο ελαιόλαδο σε αυτη τη φάση. Αλατίζουμε ελαφρά γιατί θα βάλουμε και τον κύβο που έχει αλάτι, πιπέρι κατά βούληση.
_Μετά βάζουμε 1 κούπα νερό μέσα και διαλύουμε μέσα στο τηγάνι τον κουρκουμά και το κύβο μαντιταριών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα μας.
_Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε και το βούτυρο και τη μουστάρδα και κουνάμε το τηγάνι να μας δέσουν τη σάλτσα.
_Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ πατάτας.
Comments