Ένα κέικ απίθανο! Αφράτο, με γέμιση μπακλαβά, τόσο ιδιαίτερο που δεν είναι μόνο για τα πρωινά αλλά και τέλειο σα κέρασμα 'η επιδόρπιο! Κάθε μπουκιά απόλαυση, σούπερ αφράτο με Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης, βρίσκεις και την γέμιση μπακλαβά με τα τραγανά αμύγδαλα και καρύδια και δε σταματάς να τρως!
ΥΛΙΚΑ
(για στρόγγυλη φόρμα 26-28εκ.)
•250γρ. βούτυρο
•5 αυγά
•400γρ. ζάχαρη
•400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 φακελάκι μπέικιν
•3κ.σ. γάλα πλήρες
•2 βανίλιες
•ξύσμα από 2 λεμόνια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
•150γρ. καρύδια
•150γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα ωμά
•5κ.σ. άχνη ζάχαρη
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•1κ.σ. κανέλα
•1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μίγμα.
•προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
•έπειτα το γιαούρτι κ χτυπάμε 1' να ενωθεί στο μίγμα.
•έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, βάζοντας και τις βανίλιες.
•τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιών.
•με μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, μέσα ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η άχνη στους ξηρούς καρπούς.
•σε βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα του κέικ, μετά βάζουμε με ένα κουτάλι μια στρώση από τους ξηρούς καρπούς που ετοιμάσαμε στο μπολ και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.
•ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για περίπου 50' στον αέρα.
•αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη!
Καλά Μαγειρέματα!
.
Comments