top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Updated: Nov 15, 2020

Τραγανά τριγωνάκια με φέτα και σπανάκι! Σπανακοτυροπιτάκια πεντανόστιμα, το καλύτερο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας!

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

•500γρ. αλεύρι σκληρό

•1 κούπα χλιαρό νερό

•2κ.σ. ελαιόλαδο

•1κ.σ. ξύδι λευκό

•1 πρεζα αλάτι

•νισιστές για το άνοιγμα των φύλλων

( εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο κρούστας )

Για τη γέμιση:

•500γρ. σπανάκι

•2 φρέσκα κρεμμυδάκια

•300γρ. φέτα

•2αυγά

•λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι ελαφρά σε ζυμαράκι.

•χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια τη ζύμη, αλείφουμε το καθένα με νισιστέ και τα σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα για να μη ξηραίνονται.

•πασπαλίζουμε με νισιστέ την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη όσο πιο λεπτό μπορούμε.

•κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ανά μία παλάμη και βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση, που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια που τα αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε με το χέρι να βγάλουν τα υγρά τους, αφαιρούμε τα υγρά που κατέβασαν και προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια της κάθε λωρίδας.

•τυλίγουμε σε τρίγωνα την κάθε λωρίδα φύλλου με την γέμιση και ραντίζουμε ξανά με λάδι.

•κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

•ραντίζουμε κάθε τρίγωνο με λίγο νερό με τα χέρια για να τραγανίσουν στο ψήσιμο.

•βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC-αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Καλά Μαγειρέματα!


 

DELICIOUS SPINACH PIES WITH FETA

Perfect for snacking all day, serve them with galotyri! They make the perfect combo! Give them to your kids for snacking, take them to your office tomorrow, or just enjoy for lunch or breakfast!

INGREDIENTS

For the phyllo dough:

•500gr. hard-wheat flour

•1 cup warm water

•2 tablespoons extra virgin olive oil

•1 tablespoon white vinegar

•1 pinch of salt

•cornstarch, aka nisiste in greek for opening the phyllo

If you don't want to make your phyllo dough use pastry sheet.

For stuffing:

•500gr. spinach

•2 green scallions

•300gr. feta

•2 eggs

•peper, salt

•some extra virgin olive oil


DIRECTIONS

•In a bowl start kneading a dough with flour, water, olive oil, vinegar and salt.

•Cut the dough in 8 little balls, spread cornstarch in each one, cover them with a wet towel not to dry.

•dredge your counter and start opening each dough ball in thin pgyllo, as thiner as you can, with a moulder.

•Cut in strips vertically using a full hand distance between exh strip.

•Prepare stuffing by mixing in abowl spinach and green scallions, salt them lightly and start massage them to leave out their water. drain them well and then add eggs, feta drizzled by hand and some peper.

•Sprinkle on top of each dough strip you've cut befor olive oil and add at the bottom a spoon of stuffing.

•Roll them in triangles and sprinkle some olive oil on top.

•Do the same for every dough strip.

•Sprinkle with water their surface to crispy after baking.

•Place them on baking tray with baking papaer and bake in well pre-heated oven at 180C until they get golden and crispy.

•Serve with galotyri or sheep's yogurt if you like!


Enjoy!




1,117 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page