top of page
Writer's pictureeatme

ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΝΠΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

Γευστική και χορταστική σαλάτα με ρεβύθια, καπνιστό τόνο, κόκκινα γκρέιπφρουτ, φινόκιο, πιπεριά Φλωρίνης και βινεγκρέτ με εσπερειδοειδή! Ο πιο γευστικός τρόπος να απολαύσεις τα ρεβύθια!


ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

300γρ. ρεβύθια Γρεβενών μικρόσπερμα ή άλλα της αρεσκείας σας

500γρ. καπνιστό τόνο

4 κόκκινα γκρέιπφρουτ σε φιλέτα, καθαρισμένα σε φέτες δηλαδή καθαρές από τη λευκή σάρκα

1 φινόκιο μεγάλο κομμένο σε φέτες πάχους 1εκ.

3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια

χυμό από μισό λεμόνι

3κ.σ. χυμό γκρέιπφρουτ

2κ.σ. χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 1 λεμόνι

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

2κ.σ. ξύδι λευκό

1οοml ελαιόλαδο, εάν έχετε και αγουρέλαιο θα δώσει ακόμη πιο ωραία γεύση

αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα να μουλιάσουν.

_Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει να βράσουν για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

_Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να φύγει το νερό που έβραζαν από πάνω τους. Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε ήδη βρασμένα τα ρεβύθια στο ψυγείο.

_Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το φινόκιο, τα φιλέτα γκρέιπφρουτ, τις πιπεριές Φλωρίνης και ετοιμάζουμε και τη βινεγκρέτ.

_Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ή βαζάκι βάζουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό γκρέιπφρουτ και πορτοκαλιού, τα ξύσματα, το ξύδι, αλάτι,πιπέρι κατά βούληση και το ελαιόλαδο σιγά σιγά χτυπώντας με ένα σύρμα. Αφήνουμε 10' να δέσουν τα υλικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τα ρεβύθια στο άλλο μπόλ.

_Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τη σος μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και επιπλέον ελαιόλαδο να γυαλίσουν τα ρεβύθια.

_Αφήνουμε 10' να σταθεί η σαλάτα και να δέσουν όλες οι γεύσεις.

Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKPEAS SALAD WITH SMOKED TUNA, BLOOD ORANGES, FENNEL, RED PEPPERS AND VINAIGRETTE FROM CITRUS FRUITS

INGREDIENTS

For 4 persons

300GR. CHICKPEAS

500gr. smoked canned tuna

4 blood ORANGES CUT IN FILLETS

1 BIG FENNEL CUT IN SLICES 1CM THICK

3 red peppers cut in small slices

For the vinegraitte:

juice from half a lemon

3 tablespoons blood orange juice

2 tablespoons orange juice

zest from 1 lemon

zest from half an orange

2 tablespoons white vinegar

salt, pepper

100ml extra virgin olive oil, if you have green olive oil it tastes awsaume



DIRECTIONS

_The night before you soak the chickpeas in a big bowl with cold water and leave them all night. Next morning wash them well from that water and boil them in medium heat for at least 1 hour until they are softened when you fork them.

_Then wash them from the water that they boiled and in a bowl mix them in a bowl with the fennel, the blood oranges, fennel, red peppers and tuna and prepare the vinaigrette.

_Prepare the citrus vinaigrette by mixing inside a small jar the blood orange juice, the lemon and orange juice, the lemon and orange zest, the vinegar and add the olive oil little by little and whisk all the time with an egg beater.

_Leave the vinaigrette for 10' to let the tastes combine and pour all over the chickpea in the bowl, mix really well with all the ingredients and serve with some more raw extra virgin olive oil or green olive oil!


Enjoy!


539 views0 comments

Comments


bottom of page