Τέλεια πανκέικς με γεύση λεμονιού και παπαρουνόσπορο για το Σαββατοκύριακο να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας! Πεντανόστιμα και εύκολα, ταιριάζουν με μέλι ή τυρί κρέμα ιδανικά, με κρέμα λεμονιού και εάν θέλεις λίγη αρμπαρόριζα!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα ξινόγαλο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
1 πρέζα αλάτι
1κ.σ. λιωμένο βούτυρο και επιπλέον για το τηγάνισμα
2κ.σ. ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ με αυγοδάρτη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να σταθεί 30' με 1 ώρα το μίγμα στο ψυγείο.
_Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε από 1 κουταλιά με μια κουτάλα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε περίπου 3' από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
_Σερβίρουμε ζεστές από πάνω με μέλι ή τυρί κρέμα ή λίγο γλάσο λεμονιού που κάνουμε ανακατεύοντας 3κ.σ. ζάχαρη άχνη με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Καλά Μαγειρέματα!
LEMON POPPYSEED PANCAKES
Perfect weekend breakfast to enjoy with your loves ones! Serve them with honey or cream cheese or lemo curd and blurberries!
INGREDIENTS
1 cup flour for all uses
2 tablespoons sugar
1 cup buttermilk or ariani
1 tea spoon baking powder
1 egg
2 tablespoons poppyseed
2 tablespoons lemon zest
1 tablespoon melted butter and extra for drying
1 pinch of salt
DIRECTIONS
_In a bowl whisk all ingresdiets well with an egg beater until you have a smooth mixture.
_leave the micture inside the fridge for 30' or 1 hour.
_Then place a non-stick frying pan in meadium heat, add some butter and add spoons of the pancake mixture and fry them for 3' on each side.
_Serve hot with whatever you like on top as i said or even just some icing sugar and lemon zest!
Comments