top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

Updated: Mar 31, 2020

Βάλσαμο για όλη την οικογένεια, μοσχαράκι, σέλινο, πατάτες, καρότα, αυγοκομμένη μέσα στην απλότητα της τόσο νόστιμη σε κάθε κουταλιά! Βάλσαμο για τις χειμωνιάτικες μέρες, για να νικήσεις τα κρυώματα!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι ελιά η σπαλομύτα

3 καρότα

1 κρεμμύδι

2 πατάτες

1 ματσάκι σέλινο

2 αυγά

1 λεμόνι τον χυμό του

μια χούφτα πεπονάκι ζυμαρικό προαιρετικά

αλάτι, πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μέσα βάζουμε το κρέας σε μερίδες, το σέλινο πλυμένο και καθαρισμένο, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε 3-4 κομμάτια, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα 4, να σιγοβράσουν.

•στην αρχή θα αφρίσει το κρέας και αφαιρούμε από το φαγητό αυτόν τον αφρό, αφού τον αφαιρέσουμε αλατίζουμε κιόλας.

•αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά και να έχει και ζουμί αρκετό για το αυγόκομα. Εάν βάλουμε πεπονάκι το βάζουμε σε αυτή τη φάση προς το τέλος.

•έπειτα, στίβουμε το λεμόνι και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τη κατσαρόλα το φαγητό που βράζει, χτυπώντας διαρκώς και γρήγορα για να μη ψηθεί το αυγό από τη θερμοκρασία από το ζουμί που βάζουμε. Μόλις πέσει η θερμοκρασία στο μίγμα με το αυγό βάζοντας ξανά και ξανά κουταλιές από το φαγητό, το προσθέτουμε όλο το μίγμα μέσα στη κατσαρόλα και κουνάμε γρήγορα τη κατσαρόλα καλά.

•αφήνουμε να πάρει μια βράση το αυγόκομα σε χαμηλή φωτιά και τέλος προσθέτουμε πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

•σερβίρουμε ζέστη.

•την αφήνουμε με όσο ζουμί σαν σούπα η πιο πηχτό σαν βραστό θέλουμε.


Καλά Μαγειρέματα!



 

BEEF EGG-LEMON SOUP WITH VEGGIES

A hearty dish for all the family, perfect dish for those with a cold or just to take care of yourselves and loved ones!

INGREDIENTS

1 kilo beef

3 carrots

1 onion

2 potatoes

1 bunch of celery

2 eggs

lemon juice from 1 lemon

1 tea cup orzzo or some other little pasta( if you like )

salt, pepepr

some extra virgin olive oil



_We place a pot with water in medium heat with the beef in pieces, the celery washed and cleaned, the carrots peeled and cut in 3-4 pieces, the potatoes peeled and cut in big pieces, the onion chopped in 4 pieces and let them boil in low heat.

_At the beggining the meat will have some foam on top of the water, get this out and the add salt in.

_After it is slowly boiled until the meat and the veggies are softened you should have enough broth inside the pot to make the egg-lemon sauce. If you want to add and the pasta now is the time around the end of cooking.

_To make the egg-lemon sauce wishk in a bowl the eggs with the lemon juice, add broth from the pot hot with a spoon little by little and keep wishking all the time so you will not bake the egg. When the temparature of the lemon-egg is lower add the egg mixture inside the pot and shake the pot, let it boil for some minutes in low heat, add some pepper and olive oil and it is ready to serve!

_Serve hot!

_You can leave more broth in the soup or make it thickier it depends how you like it!


Enjoy!



1,547 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page