Τέλειο κέικ με βερίκοκα! Χωρίς αυγά και βούτυρο, μόνο ελαιόλαδο φτιάχνεις στα γρήγορα ένα πεντανόστιμο κέικ! Ούτε μίξερ θα χρειαστείς! Καλοκαιρινό, τα βερίκοκα γλασάρουν στο ψήσιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νεκταρίνια ή ροδάκινα! Με μια μπάλα παγωτό γιαούρτι γίνεται ακόμη πιο λαχταριστό!
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 22εκ.
3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1κουτ.του γλυκού μπέικιν
1κουτ.του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
1 1/4 φλυτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1κ.σ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη
1κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό κρασί Σάμος
8-9 βερίκοκα κομμένα στη μέση χωρίς το κουκούτσι
2κ.σ. φυστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
2κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι που το έχουμε ζεστάνει λίγο σε ένα τηγανάκι.
_Βάζουμε στο μπολ και τη ζάχαρη, το κρασί, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.
_Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηκτός χυλός.
_Βάζουμε σε φόρμα λαδωμένη ή σιλικόνης, από πάνω τοποθετούμε τα βερίκοκα εδώ και κει με τη πλευρά με την φλούδα από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα φυστίκια Αιγίνης εδώ και κει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.
_Μόλις βγει ζεστό το κέικ αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια τη μαρμελάδα και αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει πριν σερβίρουμε!
Καλά Μαγειρέματα!
APRICOT CAKE WITH OLIVE OIL
No eggs, butter or mixer needed for this cake! Just olive oil! You bake easy a super delicious summer cake with apricots! You can also use peaches!
INGREDIENTS
For a round baking pan 22cm.
3 and 1/2 tea cups of all uses flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1 and 1/4 tea cup of sugar
3/4 a tea cup of olive oil
1 and 1/2 tea cup of orange juice
1 teaspoon mastic, smashed to dust with some sugar
1 tablespoon orange zest
1/2 a tea cup sweet wine
8-9 apricots cut in hald without the core
2 tablespoons pistachios
2 tablespoons apricot marmelade
DIRECTIONS
_In a bowl add the flour and baking powder sieved and make a hole in the middle by hand and pour in there the olive oil that you have warm up a little bit on a frying pan.
_Then add the sugar, sweet wine, orange zest, mastic and the baking soda mixed with the orange juice.
_Whisk all the ingredinets until you have a thick mixture.
_Pour the mixture in oiled baking pan with some olive oil, add on top the apricots alls around with their skin on top, drizzle the pistachios all over and bake them in well pre-heated oven on 180οC for about 1 hour.
_When the cake is ready take it off the oven and spread the marmelade on the surface all over.
_Leave it to cool for half an hour and then serve!
Comments