Το Πάσχα ανάμεσα στα κρέατα που ψήνουμε θέλουμε και μεζεδάκια να συνοδεύουμε τη μπύρα ή το τσιπουράκι μας. Και επειδή έχουμε ήδη τσουγκρίσει και σπάσει αρκετά αυγά γίνονται τέλειο μεζεδάκι γεμιστά!
ΥΛΙΚΑ
•10 βρασμένα αυγά
•5 κουτ.της σούπας μουστάρδα Dijon
•2 κουτ.της σούπας μαγιονέζα
•1 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα
•1 σφηνάκι λευκό ξύδι
•1 πρέζα αλάτι
•1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση κάθετα και αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι τους κρόκους σε ένα μπολ.
•Τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
•Σερβίρουμε βάζοντας την αλοιφή που φτιάξαμε μέσα στις λακούβες από τα αυγά και πασπαλίζουμε με τη καπνιστή πάπρικα.
コメント