top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ,ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Το ρυζόγαλο γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό αν το συνδυάσεις με καραμελωμένα μήλα, κανέλα και τζίντζερ! Γίνεται τόσο απολαυστικό που το σερβίρεις άνετα και σαν γλυκάκι!

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες

6-10 κουτ.της σούπας ζάχαρη

1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

1 ξυλάκι κανέλας

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ:

1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κυβάκια και καθαρισμένο από φλούδα

1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια και καθαρισμένο από φλούδα

2κ.σ. βούτυρο

3κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1κ.σ. μέλι

1 πρέζα αλάτι

20γρ. τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη

2κ.σ. κανέλα

1κ.γ. κορν φλάουρ

2κ.σ. νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_βράζουμε όλα τα υλικά για το ρυζόγαλο μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει.

_σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο θα σερβίρουμε από πάνω τα μήλα.

_για τα μήλα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν.

_σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

_ανακατεύουμε μέσα στη καραμέλα που έχει αρχίσει να γίνεται, προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι.

_αφήνουμε 8-9' να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2κ.σ. νερό να χυλώσει η σάλτσα καραμέλας και αφήνουμε να μαγειρευθούν κανα δυο λεπτά ακόμη έως ότου έχουμε ωραία γεμάτη σάλτσα καραμέλας!

_κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε πάνω από το ρυζόγαλο!



Καλά Μαγειρέματα!


 

RIZOGALO THE GREEK RICE PUDDING TOPPED WITH CINNAMON AND GINGER CARAMELIZED APPLES

Perfect breakfast or dessert?

INGREDIENTS

1lt cow milk full fat

6-10 tablespoons of sugar

1 1/2 little coffee cup rice

1 tablespoon orange zest

For the apples:

1 red apple peeled and cut in cubes

1 grand smith apple peeled and cut in cubes

2 tablespoons butter

3 tablespoon sugar

1 tablespoon honey

2 tablespoons cinnamon

20gr. ginger grated

a pinch of salt

1 teaspoon corn flour

2 tablespoons water

DIRECTIONS

_boil all the ingredients for the rice pudding in slow heat until it comes to a creamy result!

_serve in bowls and leave to cool until you prepare the apples.

_in a sauce pan melt the butter, sugar and honey.

_In a bowl mix the apple cubes with the cinnamon and ginger and add them inside the pan.

_Whisk with a spoon and cook them for 8-9'. Add and a pinch of salt.

_Then add the corn flour mixed with 2 tablespoons water in the apples and cook for a few more minutes until you have a thick sauce.

_Serve on top of the rice puddings the caramelized apples and enjoy!


Enjoy!


1,399 views0 comments

Comments


bottom of page