top of page
Writer's pictureeatme

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΥΓΑ

Αξιοποιούμε τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγουλάκια που περίσσεψαν και φτιάχνουμε εύκολα μαζί με μαρμελάδα φράουλα τέλεια πουτίγκα για πρωινό ή και γλυκάκι!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

μισό τσουρέκι σε φέτες

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα πλήρες

6 κ.σ. ζάχαρη

3 αυγά

8 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

σοκολαέτνια μίνι αυγά, λαγουδάκια και ό,τι άλλο σοκολατένιο Πασχαλινό μας έχει περισσέψει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.

_Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 20εκ. x 18εκ. περίπου βάζουμε τις φέτες τσουρέκι αλειμμένες με μαρμελάδα φράουλα.

_Περιχύνουμε με το μίγμα με το γάλα και τα αυγά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 30' να σταθεί.

_Μετά ανάμεσα από τις φέτες τσουρέκι βάζουμε διάφορα σοκολατένια μίνι αυγά, λαγουδάκια και ό,τι άλλο έχει περισσέψει από το Πάσχα.

_Πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη στην επιφάνεια και βάζουμε τη μία κουταλιά βούτυρο μικρά κομματάκια εδώ και κει στην επιφάνεια όλη.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30'-35'.

_Σερβίρουμε ζεστή με λίγο παγωτό αν θέλουμε!

Καλά Μαγειρέματα!


 



466 views0 comments

コメント


bottom of page