top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΠΕΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ BLUE CHEESE

Έγινε ενημέρωση: 21 Νοε

Βάλε χρώμα στο φαί σου❗️Κατακόκκινο και κρεμώδες αυτό το πέστο παντζαριού θα το απολαύσεις πάνω σε ψωμάκι, στη μακαρονάδα σου, αντί για σάλτσα στα κεφτεδάκια, σαν ντιπάκι για τα βράδια με φίλους❗️

 

Υ Λ Ι Κ Α


•200γρ. παντζάρι ψητό ή στον ατμό

•11/2 φλυτζάνι καρύδια

•200γρ. Blue cheese

•1 σκελίδα σκόρδο

•2 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

•5-6 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•λίγο αλάτι και πιπέρι( μία πρεζα περίπου)

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


•στον πολυκόφτη χτυπάμε το παντζάρι, τα καρύδια, το σκόρδο, το blue cheese, το βαλσάμικο και ελαιόλαδο σιγά σιγά συνεχίζοντας να χτυπάμε έως ότου να ομογενοποιηθούν αλλά να μείνει λίγο πιο χοντρό το καρύδι.

•βάζουμε σε βάζο με λίγο επιπλέον λάδι από πάνω για να διατηρηθεί, 6-7 μέρες στο ψυγείο. 

•για τις μακαρονάδες βάζουμε σε ζεστό τηγάνι για 2-3' να βγάλει τη γεύση του και μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια.

•είναι τέλειο συνοδευτικό για ψητά λαχανικά σαν ντιπάκι.

•δίνει απίστευτη γεύση σε φιλέτο κοτόπουλο.

 

Καλά Μαγειρέματα!


 

BEETROOT PESTO WITH WALNUTS AND BLUE CHEESE

Perfect pesto to add rich flavor to any dish! Delicious and creamy beetroot with walnuts for crunchy texture and blue cheese! Pure magic!


INGREDIENTS

•200gr. beetroot roasted or steamed

•1 and a 1/2 cup walnuts

•200gr. blue cheese

•1 clove of garlic

•2 tablespoons balsamic vinegar

•5-6 tablespoons extra virgin olive oil

•salt and a pinch of pepper


DIRECTIONS

•in a food processor beat all ingredients and the olive oil litlle by little and keep beating them until you have them all mixed but leave the walnuts a bit big inside!

•keep it in a jar with extra virgin olive oil on top inside the fridge about 6-7 days.

tips:

•for a pasta dish saute the pesto for 3-4' to add flavor inside a pan and then add the boiled pasta!

•perfect dip for roasted vegetables or mushrooms!

•adds rich flavor to a chicken fillet!


Enjoy!




1.090 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page