top of page
  • Writer's pictureeatme

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Το τέλειο φαγάκι για το οικογενειακό τραπέζι! Γεμιστοί λαχανοντολμάδες με κιμά και ρύζι μέσα σε πεντανόστιμη σάλτσα αυγολέμονο! Μαμαδίστικα φαγάκια αγαπημένα!


ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο λάχανο

900γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομένα

2 κ.σ. ψιλοκομένος μαιντανός

2 αυγά

1/2 φλυτζάνι βούτυρο

1/2 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα

αλάτι, πιπέρι

1-2 λεμόνια τον χυμό τους

1κ.σ. κορν φλάουρ

1 φλυτζάνι γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Ανοίγουμε προσεκτικά τα φύλλα του λάχανου να μη σπάσουν και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 1-2' ίσα να ζεματιστούν και μαλακώσουν.

•Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τα δυο ασπράδια και τα ζυμώνουμε.

•Γεμίζουμε κάθε φύλλο λάχανο με τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε ντολμάδες σαν φακελάκια. •Τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ένωση του φύλλου προς τα κάτω.

•Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω.

•Μετά βάζουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλυφθούν οι ντολμάδες. Και σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για καμιά ώρα να μείνουν με λίγο ζουμί.

•Το στραγγίζουμε και κάνουμε το αυγολέμονο χωριστά σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε ένα φλυτζάνι γάλα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκκους, προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, 1-2 ανάλογα πόσο ζουμί έχουν και πόσο ξινό το θέλουμε. Μετά το γάλα με το κορν φλάουρ και μετά το καυτό ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας διαρκώς για να μη κόψει το αυγολέμονο.

•Ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο φαγητό που είναι στη φωτιά και κουνάμε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Τους αφήνουμε έπειτα να σταθούν 5' προτού σερβίρουμε για να μην διαλύονται όσο είναι καυτοί οι λαχανοντολμάδες.


Καλά Μαγειρέματα!




1,328 views0 comments

コメント


bottom of page