Ποιος δεν αγαπάει το γλυκό κεράσι;! Τέλειο για κέρασμα, πάνω από γιαούρτι για ένα γρήγορο γλυκάκι, σε τάρτες, πάνω στο παγωτό!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι, τον χυμό του
λίγα φυλλαράκια αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Πλένουμε τα κεράσια, τα καθαρίζουμε με ένα ειδικό εργαλείο αφαιρώντας το κουκούτσι και το βάζουμε στην κατσαρόλα μέσα που θα το βράσουμε. Από πάνω του ρίχνουμε και την ζάχαρη και το αφήνουμε όλο το βράδυ έως το πρωί στο ψυγείο.
•Το πρωί το βράζουμε σε σιγανή φωτιά και λλίγο πριν δέσει βάζουμε το λεμόνι, δυο κουταλιές της σούπας είναι περίπου το μισό λεμόνι και την αρμπαρόριζα.
•Ο έλεγχος για το δέσιμο είναι όταν βάζουμε το κουτάλι της σούπας και το ρίχνουμε και πρέπει να κάνει κόμπους στο τέλος το σιρόπι.
Comments