top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Το σπετζοφάι μεταμορφώνεται σε πιάτο για όλη την οικογένεια με τα κεφτεδάκια κοτόπουλου αντί για λουκάνικο. Παρόλαυτα εξακολουθούν να το λατρεύουν και οι μεγάλοι. 🍃 Αν βρεις και λευκές Σαντορινιές μελιτζάνες θα είναι σκέτη γλύκα το φαγάκι!


ΥΛΙΚΑ

•600γρ. Κιμάς κοτόπουλο

•1 ντομάτα

•1 πράσινη πιπεριά

•200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

•12 κουτ.της σούπας βρώμη

•1 αυγό

•5 ώριμες ντομάτες

•1 κουτ.της σούπας πελτέ

•2 κουτ.της σούπας βαλσαμικό ξύδι

•λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

•6-8 πιπεριές κέρατο

•2 μελιτζάνες λευκές Σαντορινιές ( ή άλλες )

•ελαιόλαδο

•αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•περνάμε στο μούλτι τη ντομάτα με τη πιπεριά.

•σε ένα μπολ ζυμώνουμε το κιμά με τη τριμμένη ντομάτα-πιπεριά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το αυγό, αλάτι-πιπέρι.

•πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οC για 30' περίπου.

•αλείφουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις πιπεριές ολόκληρες με λάδι και ψήνουμε για 15'-20' αέρα στους 190οC.

•σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες με λίγο ελαιόλαδο και γυρίζουμε για λίγη ώρα με ξύλινη κουτάλα να ψηθεί η ντομάτα να βγάλει λίγο τα υγρά της.

•έπειτα τον πελτέ και τον σωτάρουμε 1-2' να πάρει χρώμα και γεύση σβήνοντας και με δο βαλσάμικο.

•προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι νερό να βράςει η σάλτσα.

•τότε ρίχνουμε και τα ψημένα κεφτεδάκια μεσα στη σάλτσα και τις μελιτζάνες και πιπεριές και αφήνουμε να δέσει.

•1' πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και ψιλοκομμένο το βασιλικό.

Καλά Μαγειρέματα!



184 views0 comments
bottom of page