top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Updated: Jun 15, 2019

Φανταστικά και αφράτα σουτζουκάκια ζυμωμένα με κόκκινο κρασί Merlot! Το τέλειο Κυριακάτικο φαγάκι συνοδευμένο με ρυζάκι, πουρέ πατάτας ή και καρότου, θα τα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

600γρ. μοσχαρρίσιος κιμάς ελιά

1 ποτήρι κόκκινο κρασί Merlot

1/2 κούπα βρώμη

1 κ.γ. κύμινο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες με μαχαίρι στο χέρι

4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον εάν τηγανίσετε

αλάτι, πιπέρι

3 κ.σ. κέτσαπ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ

2 κ.σ. πελτέ

3-4 κ.σ. εξαιρετικό απρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο με μεβράνη στο ψυγείο να σταθεί για 30'.

_Έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο το κάθε ένα στην επιφάνεια του και ψήνουμε στον αέρα στους 180οC μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να τραγανίσουν εξωτερικά σαν τηγανιτά. Εναλλακτικά τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

_Για τη σάλτσα βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τον πελτέ και τον γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε 4-5'. Ρίχνουμε λίγο νεράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να να δέσει η σάτσα. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια μέσα να πάρουν μια βράση.


TIP: θα θελήσεις σίγουρα ένα ωραίο προζυμένιο ψωμί για να βουτήξεις και μπόλικη φέτα!


Καλά Μαγειρέματα!


 

SOUTZOYKAKIA AKA GREEK MEATBALLS WITH CUMIN AND GARLIC


A hearty dish cooked in a thick tomato sauce full of tastes by the cumin and garlic it's served with rice or potato puree and of course it is perfect with a sourdough bread and lots lots of feta!

 

INGREDIENTS

600gr. beef minced meat

1 glass of red merlot wine

1/2 a cup of oats

1/2 sweetspoon cumin

2 gloves of garlic cut in thin slices

3 tablespoons ketchup

4 tablespoons extra virgin olive oil and some more for baking

salt, pepper


FOR THE SAUCE

1 can of tomatoes

2 tablespoons tomato paste

5 tablespoons extra virgin olive oil

 

_You mix by hand really well all ingredients for the soutzoukakia and leave it in the fridge for 30'.

_Then you make small thin love meatballs put them on a baking pan with baking paper, pour some olive oil on top of every meatball and bake them in 180οC until they're baked and crunchy on the outside like if they were fried or else we fry them in a frying pan with extra virgin olive oil.

_For the sauce we put the olive in a frying pan and the tomato paste for 2-3' and then add the tomatoes from the can saute them for 4-5', add some water, salt and pepper, low the heat and leave the sauce to reduce.

_A few minutes Before the sauce is ready you add the soutzoykakia in the sauce to get boiled inside the sauce for 5'.




Enjoy!



260 views0 comments
bottom of page