top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΣΕ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ

Προζυμένιο ψωμάκι και βάζεις πάνω σάλτσα φράουλας πεντανόστιμη με βαλσάμικο ξύδι, λίγη τριμμένη ξινομυζήθρα και φύλλα φρέσκου δυόσμου! Τέλειες να απολαύσεις με κρασάκι ή να ανοίξεις ένα ανοιξιάτικο γεύμα!



ΥΛΙΚΑ

500γρ. φράουλες

4κ.σ. ζάχαρη

1/2 κούπα βαλσάμικο ξύδι

μια πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

προζυμένιο ψωμί

ξινομυζήθρα

λίγα φύλλα φρέσκος δυόσμος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ κόβουμε στη μέση τις φράουλες, πλυμμένες και καθαρισμένες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.

_Βάζουμε ένα κατσαρολάκι να βράσει το βαλσάμικο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει για 10' περίπου.

_Έπειτα βάζουμε μέσα και τις φράουλες με τα υγρά από το μπολ, το αλάτι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5' περίπου.

_Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε και το ξύσμα λεμονιού μέσα.

_Βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Διατηρείται στο ψυγείο αφού κρυώσει.

_Για να κάνουμε τις μπρουσκέτες κόβουμε φέτες προζυμένιο ψωμί, εάν θέλουμε το φρυγανίζουμε λιγάκι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, από πάνω βάζουμε λίγη από τη σάλτσα φράουλας, τρίβουμε λίγη ξινομυζήθρα και ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο δυόσμο!

_Απολαμβάνουμε είτε σαν σνακ είτε σαν συνοδευτικό για κρασί είτε για να ανοίξουμε ένα ανοιξιάτικο γεύμα!

_Είναι πολύ νόστιμη σάλτσα και για να συνοδεύσουμε μπριζολάκια!


Καλά Μαγειρέματα!


 

strawberry balsamic sauce with sourdough, xinomizithra and fresh mint

INGREDIENTS

500gr. fresh strawberries

1/2 a cup balsamic vinegar

4 tablespoons sugar

zest from 1 lemon

a pinch of salt

sourdough

xinomizithra or other goat sour cheese

fresh mint leaves

DIRECTIONS

_Cut in half the strawberries, washed and cleaned, sprinkle the sugar all over them in a bowl and leave 1 hour to release their juices.

_Bring balsamic vinegar to boil in a small pot at medium heat until reduced and thickened, for about 10'. Then add the straberries with their juices from the bowl, the salt and boil for another 5'.

_Take off the heat and mix inside the lemon zest.

_Stuff a jar with the sauce and leave until cool. Then keep in the fridge for a few days.

_To make the bruschettas add sourdough slices in a small frying pan with some olive oil or butter and warm each side.

_Then top them with some strawberry sauce, some xinomizithra and chopped fresh mint leaves.


Enjoy!




220 views0 comments
bottom of page