top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ

Πεντανόστιμο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι! Τέλειος πουρές πατάτας γκρατινέ με κομματάκια καπνιστό μπέικον μέσα και γραβιέρα που λιώνει και δίνει πλούσια γεύση στον πουρέ! Ταιριάζει με όλα τα κρέατα και τα συνοδευτικά πιάτα του γιορτινού τραπεζιού!

ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 άτομα

1,200 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια

2 κρόκκοι αυγών

1 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη

6 φέτες μπέικον καπνιστό κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 κούπα γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)

1/4 της κούπας βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σκεπασμένες με νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Τις στραγγίζουμε μόλις είναι έτοιμες!

_Όσο είναι καυτές τις βάζουμε πίσω στη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε και το βούτυρο και τις πατάμε να γίνουν πουρές με το εργαλείο για πουρέ.

_Αμέσως ρίχνουμε και το γάλα μετά, τους κρόκκους, το αλάτι, το μπέικον, τη μία κούπα τυρί και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί.

_Απλώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρίμαχο σκέυος ή τον βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε μικρούς πύργους με τον κορνέ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψάκι.

_Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!

_Σερβίρουμε ζεστό!

Καλά Μαγειρέματα!


 

POTATO PUREE GRATIN WITH SMOKED BACON AND GRAVIERA

Perfect side dish for the Christmas table!

INGREDIENTS

1,200 kilo potatoes peeled and cut in small pieces

2 egg yolks

1 1/2 cup grated graviera

1 cup milk in room temperature

6 slices smoked bacon cut in small cubes

1/4 a cup butter in room temperature

1 tea spoon salt

DIRECTIONS

_In a pot place the potatoes covered with water to boil until tender.

_Drain them when ready and put them back in the pot and in low heat add the butter and smash to make the pure with a puree smasher, then add milk, yolks, salt, bacon and the 1 cup graviera and stir them all to combine.

_Then either put the puree in a corne and make small pyrmaides by making rounds or layer the puree in a heat resisant pan and drizzle them with the rest graviera.

_Bake them at pre heated oven at 180C until they get this beautiful golden brown colour!

_Serve hot!



1,485 views0 comments

Comments


bottom of page