top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Τέλεια μπισκότα καραμέλας για να απολαύσεις με το πρωινό σου, με τον απογευματινό καφέ, να τους αλείψεις σοκολάτα, να βουτήξεις σε γάλα! Όπως και να τα απολαύσεις είναι τέλεια!

ΥΛΙΚΑ

120γρ. βούτυρο

1 αυγό

50γρ. καστανή ζάχαρη

150γρ. μαύρη ζάχαρη

1κ.σ. μέλι

4κ.σ. αμύγδαλο σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

1 βανιλίνη

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη και τη μαύρη καλά να αφρατέψουν, μετά το αυγό, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν καλά.

_Ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μίγμα το αλεύρι αναμιγμένο με το μπέικιν και τη σκόνη αμυγδάλου ανακατεύοντας. Πλάθουμε τη ζύμη σε 2 ρολά πάχους 8-10εκ., τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.

_Μετά κόβουμε σε λεπτές φέτες και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πατάμε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με ένα πιρούνι για να κάνουμε σχέδια.

_Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C-αέρα για 10'.

_Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν και μετά τα απολαμβάνουμε!


Καλά Μαγειρέματα!


 

CARAMEL COOKIES

Delicious cookies with caramel flavor for breakfast, to deep in your cold glass milk, to spread praline!

INGREDIENTS

125gr. butter

1 egg

50gr. brown sugar

150gr. black sugar

1 tablespoon honey

4 tablespoons almond powder

1 pinch of salt

1 vanillin

250gr. flour for all uses

1 tea spoon baking powder


DIRECTIONS

_With a mixer start beating the butter, the brown sugar and the black sugar for 15-20' until the mixture is fluffy, then add the egg, honey, vanillin and salt and keep beating with the mixer to mix all ingedinets well.

_Then add little by little the flour mixed with the baking powder and the almond powder and keep whisking.

_Kneed a dough and make 2 rolls, cover them with plastic membrane and keep inside the fridge for 1 hour to froze. Then cut in thin slices the cookies and place them on a baking tray with baking powder with some distance between, make patterns by deepin a fork on the surface of each cookie and bake them at 200C -air-for 10' max.

_Let them get cool and then enjoy!


Enjoy!




847 views0 comments

Commenti


bottom of page