top of page
  • Writer's pictureeatme

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Τα μαμαδίστικα φαγάκια που αγαπάνε όλοι! Λεμονάτο ψητό της κατσαρόλας μοσχάρι με πηρουνάτο πουρέ πατάτας, μόνο με ελαιόλαδο και λεμόνι! Το τέλειο πιάτο για όλη την οικογένεια!

ΥΛΙΚΑ

( για 4-6 μερίδες )

1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε φέτες

λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ:

6 πατάτες

2 λεμόνια τον χυμό τους

1 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι με 1κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε πολύ καλά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές να πάρει καλό χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και μετά το σβήνουμε με το λευκό κρασί,αφήνουμε 1' να το πιεί και σβήνουμε και με το λεμόνι.

_Έπειτα, βάζουμε λίγο λίγο ζεστό νερό και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράζει και μόλις το πίνει προσθέτουμε κι άλλο νερό, έως ότου μαλάκώσει το κρέας.

_Μόλις το κρέας είναι έτοιμο βάζουμε και την άλλη κ.σ. βούτυρο για να δέσει ωραία η σάλτσα.

_Για τον πουρέ, βράζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά με τη φλούδα, έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι καυτές σε ένα μπολ τις πατάμε με ένα πηρούνι μαζί με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.





Καλά Μαγειρέματα!


 

BEEF STEW IN LEMON SAUCE AND POTATO PUREE

Perfect meal for weekends with family! Everyone will love this greek comfort dish!

ingredients

1 kilo beef in slices

some extra virgin olive oil

2 tablespoons butter

1 tablespoon lemon juice

1 glass of white wine

salt, pepper

for the potato puree:

6 big potatoes

juice of two lemons

1 cup extra virgin olive oil

salt, pepper


_in a pot you add the olive oil with 1 tablespoon butter and the beef and saute them until theon every side, then add salt and pepper, the wine and let it reduce for 2', them the lemon juice and add some water inside, let it reduce then add again water, repeat this until the beef is softened and at the end add the other tablespoon of butter to make the sauce thick.

_for the potato puree, put the potatoes with their skin to boil. then peel the skin and while they are still super hot mix them in a bowl with a fork with the lemon juice, the olive oil and salt and pepper.

_Serve with some sauce of the beef on top of the puree.



Enjoy!


1,719 views0 comments

Comments


bottom of page