Τις μέρες των γιορτών τα τραπέζια με συγγενείς και φίλους είναι πολλά και πάντα ψάχνουμε πιάτα νόστιμα και εύκολα που θα εντυπωσιάσουν όλους. Αυτά τα γεμιστά κυδώνια με τη νοστιμιά του καπνιστού μπέικον σιγοψήνονται με κόκκινο κρασί και βαλσαμική κρέμα πορτοκάλι/λεμόνι, μελώνουν και θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά!
ΥΛΙΚΑ
•6 κυδώνια
•200γρ. ρύζι Καρολίνα
•24 φέτες μπέικον
•80γρ. κουκουνάρι
•1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•1 σφηνάκι κονιάκ
•αλάτι, πιπέρι
•ελαιόλαδο
•1/3 της κούπας περίπου κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι/λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•πλένουμε καλά τα κυδώνια και αδειάζουμε τη ψίχα από μέσα όπως κάνουμε και στα γεμιστά και κρατάμε τα καπάκια.
•τα αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
•σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα.
•παιρνάμε τις φέτες του μπέικον στο μούλτι, αλλά κρατάμε 6 για από πάνω στα κυδώνια στο τέλος, και κάνουμε έναν κιμά απο μπέικον.
•ρίχνουμε στο τηγάνι και τον κιμά από μπέικον να πάρει χρώμα και το κουκουνάρι και σβήνουμε με το κονιάκ.
•αφήνουμε 1-2' να εξατμιστεί το οινόπνευμα και έπειτα ρίχνουμε και το ρύζι μέσα να γυαλίσει.
•αλατοπιπερώνουμε
•ρίχνουμε σταδιακά χλιαρό νεράκι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει το ρύζι αλλά να κρατάει λιγάκι κ για το ψήσιμο.
•γεμίζουμε τα κυδώνια που έχουμε τοποθετήσει σε ταψάκι.
•πάνω από κάθε γεμιστό κυδώνι βάζουμε κ μια διπλώμενη φέτα μπέικον και σκεπάζουμε με το καπάκι.
•περιχύνουμε κάθε κυδώνι με κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι/λεμόνι και ελαιόλαδο και είναι έτοιμα για φούρνο.
•ψήνουμε στους 180οC για περίπου 45'-55' μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να μελώσει το φαγητό.
Comments