Τέλειο πρωινό με κρέπες που αγαπάνε όλοι και καραμελωμένα μανταρίνια για πιο πλούσια γεύση! Ταιριάζει και σαν επιδόρπιο σε ένα τραπέζι μαζί με παγωτό βανίλια ή και κρέμα τυρί! Τέλειες και για γλυκό ή τα πρωινά στα τραπέζια των Χριστουγγένων!
ΥΛΙΚΑ
(για 8 κρέπες)
1 κούπα γάλα πλήρες
3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά μεγάλα (3 αν είναι μικρά)
3κ.σ. λιωμένο βούτυρο
ξύσμα από 2 μανταρίνια
1κ.σ. χυμό μανταρίνι
1 πρέζα ζάχαρη
Για τα μανταρίνια:
4 μανταρίνια
4κ.σ. βούτυρο
4κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό από 6 μανταρίνια
ξύσμα από 2 μανταρίνια
2κ.σ. κονιάκ προαιρετικά
λίγα αμύγδαλα ψημένα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε έναν πολυκόφτη χτύπα το γάλα με τα αυγά, το αλεύρι, τον χυμό μανταρινιού και το λιωμένο βούτυρο και μετά ρίξε μέσα και το ξύσμα. Σκέπασε το μίγμα με μεμβράνη και άφησε το για 1 ώρα ή και όλη νύχτα στο ψυγείο.
_Βάζεις ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά και ρίξε λίγο βούτυρο να λιώσει ή σπορέλαιο. Μετά στο κέντρο με μια κουτάλα ρίχνεις λίγο από το μίγμα και γυρνάς γύρω γύρω να απλωθεί το μίγμα. Ψήσε λίγα λεπτά μέχρι να είναι στεγνή η επιφάνεια της και γύρνα την κρέπα από την άλλη πλευρά να ψηθεί λίγα λεπτά ακόμη και βγάλτη από το τηγάνι. Κάνε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
_Σε ένα άλλο τηγάνι βάζεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη να λιώσουν, μετά προσθέτεις γρήγορα και το χυμό μανταρινιών, το ξύσμα, τα φετάκια μανταρίνια και αν βάλεις και το κονιάκ και το αφήνεις λίγα λεπτά να δέσει σε ελαφρύ σιρόπι.
_Μετά τυλίγεις σε τρίγωνα τις κρέπες και είτε τις βάζεις μέσα στο τηγάνι με το σιρόπι για 2' να καραμελώσουν είτε τις σερβίρεις σε πιάτα με το σιρόπι και τα μανταρίνια από πάνω και λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα!
_Εάν θέλεις σερβίρεις και με λίγο τυρί κρέμα ή παγωτό βανίλια!
Καλά Μαγειρέματα!
CREPES WITH CARAMELIZED MANDARIN ORANGES
Delicious breakfast or dessert these crepes topped with caramelized mandarin oranges! Perfect for xmas period too as dessert!
INGREDIENTS
(For 8 crepes)
1 cup milh hole fat
3/4 a cup flour for all uses
2 large eggs
3 tablespoons melted butter
1 tablespoon mandarin juice
zest from 2 mandarins
1 pinch of sugar
For the sauce:
4 mandarins
4 tablespoons butter
4 tablespoons sugar
juice from 6 mandarins
zest from 2 mandarins
2 tablespoons cogniac if you like
tossed almonds for serving
DIRECTIONS
_In a food processor or with an egg beater combine the milk, eggs, flour, juice and melted butter. Then add and stir the mandarin zest. Cover the mixture with plastic wrap and leave it in the fridge for at least 1 hour or all night long.
_In a non-stick pan at medium heat add some butter or corn oil, then a spoon from the mixture in the center and swirl quickly to coat bottom of pan. Cook a few minutes to see the top of crepe has dried and flip over the other side and cook until light brown.
_In another pan melt butter and sugar, add the mandarines in fillets, stir the juice, zest and if you add the cogniac until you have a light syrup.
_Add the crepes folded into quarters inside the pan for 2' to cook together or serve them in plates and top them with the sauce and mandarines and chopped almonds!
_If you like top them also with some cream cheese or ice cream vanilla!
Comments