top of page
Writer's pictureeatme

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Δοκιμάζουμε το κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες για κάτι διαφορετικό και σάλτσα από λευκό κρασί και μουστάρδα. Πεντανόστιμο πιάτο και εύκολο στη παρασκευή του, έχει σίγουρα μια θέση στο τραπέζι σου!


ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος, στήθος και μπούτι

4 μεγάλα κυδώνια, πλυμένα καλά με τη φλούδα τους και κομμένα κυδωνάτα

2 πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι κρασί

2κ.σ. μουστάρδα Dijon

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα φιλέτα κοτόπουλο αφού τα έχουμε αλευρώσει ελαφρά να σωταριστούν για 5-6' μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε στην άκρη και βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα και το κρεμμύδι, με τα κυδώνια και τις πατάτες να σωταριστούν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νεράκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για λίγο μέσχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

_Μετά σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε και την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, αφληνουμε να πάρει μία βράση 2' και μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο που έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι ή γάστρα, μαζί και τα κυδώνια και τις πατάτες. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει και το κοτόπουλο και οι πατάτες με τα κυδώνια, περίπου για 30-35'.


Καλά Μαγειρέματα!




Comments


bottom of page