top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Updated: Apr 9, 2021

Ποιος δεν αγαπάει το κορμό?! Το μωσαικό των παιδικών χρόνων με έξτρα νοστιμιά φυστικοβούτυρο και ολόκληρα κεράσια μέσα, μαζί με τα τραγανά μπισκότα digestive γίνεται σκέτη απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ

200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο

200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο

50ml γάλα πλήρες

3κ.σ. φυστικοβούτυρο

50γρ. κακάο

250γρ. μπισκότα digestive

100γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα κεράσια από γλυκό του κουταλιού κεράσια χωρίς σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά (αν φτάνει το μάτι της κουζίνας στο 9 το βάζουμε στο 2) για να μην καεί η σοκολάτα, βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το φυστικοβούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν λιώνει η κουβερτούρα.

_Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα να αναμιχθούν όλα τα υλικά, δεν χρειάζεται να κάψετε πολλή ώρα τη σοκολάτα στη φωτιά θα λιώσει και με το ανακάτεμα μετά.

_Βάζετε και το κακάο και αναμιγνύετε και το περιχύνετε όλο το μίγμα πάνω από τα μπισκότα που έχετε χοντροσπάσει με τα χέρια σε ένα μπολ.

_Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν τα μπισκότα στο σοκολατένιο μίγμα, μετά το ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα πάνω και βάζουμε διάσπαρτα τα κεράσια γλυκό σε διάφορα σημεία.

_Τυλίγουμε σε ρολό τη λαδόκολλα σαν σαλάμι, κλείνουμε με αλουμινόχαρτο απέξω για να σφραγίσει καλύτερα και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.

Καλά Μαγειρέματα!


 

CHOCOLATE SALAMI WITH PEANUT BUTTER AND CHERRY SWEETSPOON

Delicious chocolate salami with digestice cookies, peanut butter and cherries from a sweetspoon vase to add extra flavors! Perfect treat!

INGREDIENTS

200gr. chocolate 65% cacao

250gr. butter

100gr. ice sugar

50ml milk full fat

50gr. cacao dust

2 tablespoons peanut butter

250gr. digestive cookies

1/2 a cup cherries from a sweetspoon vase without the syrup


DIRECTIONS

_In a non stick frying pan you place the butter, the chocolate, milk, peanut butter in a really really low heat to melt for a few minutes.

_Take off the heat beafore the chocolate is fully melted beacuse we doon't want to the chocolate to get burned. Stir well with a mariz and add the cacao dust and mix well.

_Pour the chocolate mixture over the cookies that you have broken by hand in big pieces and mix everything together.

_Place the mixture on a bakin paper, add all over in places the cherries and roll the chocolate salami, close the baking paper with the help of aluminium foil and close it in the edges like a caramel.

_Place the chocolate salami in the freezer for at least 3 hours.


Enjoy!




1,276 views0 comments

Commentaires


bottom of page